Μουσείο Τυπογραφείας

Απάντηση σε δημοσίευμα

Κύριε Διευθυντά,
Σε απάντηση του δημοσιεύματος σας «7 σεντόνια σε κάθε Κλινική;», της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018, του συντάκτη σας με αρχικά «Ν.Σ.Κ.», επιτρέψτε μας να διευκρινίσουμε τα κάτωθι:
-1. Ο συντάκτης σας υιοθετεί τις καταγγελίες όπως γράφει «μιας φίλης νοσηλεύτριας» ότι «έχουν χαλάσει τα πλυντήρια και δεν υπάρχουν καθαρά σεντόνια για να αλλάξουν τους ασθενείς» και ότι «Δίνουν 7 σεντόνια σε κάθε κλινική κι αυτά όχι κάθε μέρα.».
Σας ενημερώνουμε ότι όντως τις τελευταίες ημέρες υπήρξε βλάβη στα πλυντήρια του Γ.Ν. Χανίων με αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνον ένα και να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου.
Από πλευράς των υπηρεσιών μας έγινε προσπάθεια να δοθούν τα ακάθαρτα σεντόνια σε ιδιώτες (καθαριστήρια), όμως δεν κατέστη δυνατή η συνεργασία μαζί τους.
Έτσι καθημερινά παρέχονται 15 καθαρά σεντόνια σε κάθε κλινική (και όχι 7 όπως γράφει το δημοσίευμα) για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη.
Σε καμία περίπτωση η έλλειψη κλινοσκεπασμάτων δεν είναι «χρονίζον πρόβλημα» όπως γράφει ο συντάκτης σας, αλλά ένα προσωρινό πρόβλημα που θα επιλυθεί άμεσα με την επισκευή των πλυντηρίων.
-2. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τους ανελκυστήρες του νοσοκομείου, οι οποίοι «χαλάνε πολύ συχνά και μένουν μήνες χωρίς να επισκευαστούν».
Σας διευκρινίζουμε ότι οι ανελκυστήρες του νοσοκομείου συντηρούνται πλήρως και όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία από συνεργείο ιδιώτη με τον οποίο το Γ.Ν. Χανίων έχει σύμβαση.
Όμως επειδή η εταιρεία που τους κατασκεύασε έχει έδρα την Γερμανία και δεν διαθέτει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, όταν χρειαστούν ανταλλακτικά για την επισκευή τους τότε υπάρχει όντως πρόβλημα καθώς τα ανταλλακτικά θα πρέπει να έρθουν από το εξωτερικό.
-3. Τέλος σχετικά με την θέρμανση, αυθαίρετα ο συντάκτης σας υιοθετεί τις καταγγελίες της «φίλης νοσηλεύτριας» ότι «…το νοσοκομείο δεν έχει ακόμα προμηθευτεί πετρέλαιο.».
Σας διευκρινίζουμε ότι το Γ.Ν. Χανίων σε μηνιαία βάση προμηθεύεται πετρέλαιο, το οποίο (εκτός της θέρμανσης) είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των ατμογεννητριών, την λειτουργία λεβήτων για την παροχή ζεστού νερού κ.λ.π.
Απλώς σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων και με σύμμαχο την καλοκαιρία (με θερμοκρασίες που την ημέρα ξεπερνούν τους 20ο Κελσίου) δεν έχει ακόμα τεθεί σε λειτουργία η κεντρική θέρμανση του νοσοκομείου, αλλά διαβεβαιώνουμε την «φίλη νοσηλεύτρια» ότι δεν θα «ξεπαγιάσει»…

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΗΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.