Μουσείο Τυπογραφείας

Απάντηση Ο.Α.Κ. σε επιστολή

Κύριε διευθυντά,
σχετικά με την επιστολή αναγνώστριας της έγκριτης εφημερίδας σας (φύλλο με ημερομηνία 30-01-2019-σελ. 33) θα θέλαμε να επισημάνουμε τα κάτωθι.
Η ζημιά η οποία αναφέρεται στην επιστολή, αφορούσε ζημιά στον κεντρικό αγωγό του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. διαμέτρου Φ600. Ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. αναγκάστηκε να παραγγείλει ειδικό εξάρτημα από την Αθήνα, αφού  δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο. Αλλωστε οι καιρικές συνθήκες (διαρκώς βροχερός καιρός) δεν επέτρεπαν στα συνεργεία του Ο.Α.Κ. Α.Ε. να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες εργασίες. Ηδη σήμερα που γράφεται η απάντηση, τα συνεργεία του Οργανισμού εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση της ζημιάς.
Υπάρχουν όμως ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και χρήζουν επισήμανσης προς την αναγνώστρια αλλά και γενικά στους πολίτες.
Στο Γαβαλοχώρι το νερό άρδευσης διανέμεται από τον ΤΟΕΒ Δυτ. Αποκόρωνα σε δεξαμενή του οποίου φτάνει νερό από τον κεντρικό αγωγό του Ο.Α.Κ. Α.Ε. και στον οποίο εισρέει νερό και από τις πηγές Ζούρμπου. Οπως προκύπτει από τα προαναφερθέντα:
• ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ και σε καμία περίπτωση δεν πληροί τις προδιαγραφές του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.
• Η δεξαμενή του ΤΟΕΒ Δυτ. Αποκόρωνα έχει κατασκευαστεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για να διανέμει νερό άρδευσης, συνεπώς δεν υφίσταται την αναγκαία για την δημόσια υγεία επεξεργασία πόσιμου νερού.
• Τον χειμώνα, όταν βρέχει (ειδικά τον φετινό χειμώνα που οι βροχοπτώσεις είναι σημαντικές) δεν συνηθίζεται να ποτίζονται δένδρα.
• Δεν επιτρέπεται η σύνδεση κατοικιών για χρήση πόσιμου νερό με το νερό άρδευσης που διανέμουν ο ΤΟΕΒ και ο Ο.Α.Κ. Α.Ε.
Συνεπώς αν υπάρχουν κατοικίες που χρησιμοποιούν το νερό άρδευσης ως πόσιμο (όπως αναφέρεται στην επιστολή), θα πρέπει να εντοπιστούν άμεσα, ώστε να ενημερωθούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την οικιακή χρήση του αρδευτικού νερού αλλά και για το γεγονός ότι αυτό απαγορεύεται από τον νόμο.

Από το Γραφείο Τύπου του Ο.Α.Κ. Α.Ε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.