Μουσείο Τυπογραφείας

Απάντηση για τα προβλήματα της έναρξης της σχολικής περιόδου στον Δήμο Πλατανιά

Κύριε διευθυντά,
σε απάντηση  ανακοινώσεων της ΕΛΜΕ Χανίων και της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πλατανιά, έχομε να σας παραθέσουμε τα παρακάτω:

• Το Γυμνάσιο Κολυμβαρίου επανέρχεται στο σχολικό συγκρότημα Κολυμβαρίου, μετά την ολική ανακατασκευή του σχολικού συγκροτήματος, υλοποιώντας ο Δήμος ένα έργο Πρ/σμου 2.000.000,00€, επιλύοντας μεταξύ των άλλων και στατικά προβλήματα του κτηρίου. Ο Δήμος Πλατανιά όλο το προηγούμενο διάστημα, με την Τεχνική του Υπηρεσία, έκανε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες και παρεμβάσεις προκειμένου το έργο να εκτελεσθεί ορθά και να παραδοθεί στην αρχή της τρέχουσα σχολικής περιόδου. Ο Αγιασμός έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου (είναι οι 2 Σχολικές μονάδες που δεν θα κάνουν αγιασμό, όπως “αγωνιά” και παραπληροφορεί  η Λαϊκή Συσπείρωση), καθόσον ο Δήμος έχει αναλάβει και την καθαριότητα του μεγάλου αυτού σχολικού συγκροτήματος,  προκειμένου να παραδοθεί με ασφάλεια σε καθηγητές και μαθητές.

• Το κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο Πλατανιά, πέτυχε ο Δήμος να το εντάξει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης. Οι εργασίες αυτές θα πραγματοποιηθούν το νέο έτος και ουδεμία σχέση η Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτηρίου με τις τρέχουσες προγραμματισμένες επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, όπως συνειδητά παραπληροφορεί για άλλη μια φορά, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά.

Κατά τη διάρκεια των συνήθων επισκευαστικών εργασιών, που πραγματοποιούνται σε όλα τα κτηρια που στεγάζουν Σχολικές Δομές, ο Δήμος έκανε επισκευαστικές εργασίες στο κτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο Πλατανιά. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, αποκαλύφθηκαν εκτεταμένα προβλήματα οξείδωσης στο φέροντα οργανισμό του κτηρίου και ο Δήμος αποφάσισε τη συνέχιση των εργασιών για την αποκατάσταση των παραπάνω εκτεταμένων ζημιών προκειμένου να αποκατασταθεί η απρόβλεπτη ζημιά που διεγνώσθη. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών, αποφασίσθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου και τον ΟΑΕΔ να μεταστεγαστεί προσωρινά η σχολική δομή στο εκπαιδευτήριο του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη, που πληροί τις εκπαιδευτικές προδιαγραφές, καθώς και στο κτήριο που στεγάζει το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά.
Μετά τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι ο Δήμος Πλατανιά με την Τεχνική του Υπηρεσία, κάνουν όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου τα σχολικά μας κτήρια, να είναι λειτουργικά για την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως πρόσφατα πραγματοποίησε ανάλογες παρεμβάσεις στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλικιανού, Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Αλικιανού, Δημοτικό Ταυρωνίτη, αλλά και σε άλλες σχολικές δομές του Δήμου.

Από το γραφείο του δημάρχου

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.