Μουσείο Τυπογραφείας

Απάντηση δημάρχου για την οδό Κριτοβουλίδου

Κύριε διευθυντά,
σχετικά με ρεπορτάζ της εφημερίδας σας που αφορά τα πεζοδρόμια της οδού Κριτοβουλίδου, που κατασκευάζει ο Δήμος και φιλοξενεί αντιρρήσεις κατοίκων για το έργο, έχω να παρατηρήσω τα εξής για όσους διαμαρτύρονται:
απροσπέλαστα για τους πεζούς, είναι πολύ στενά και υπάρχουν μόνο για να φιλοξενούν δέντρα και στύλους.
Η λέξη “πεζοδρόμιο” από μόνη της δηλώνει ότι είναι ο δρόμος για τον πεζό και όταν δεν επιτελεί αυτό τον ρόλο προφανώς πρέπει να το αποκαταστήσουμε.
Αυτό κάναμε πάντα από την αρχή της θητείας μας και να θυμίσω τις οδούς Αποκορώνου, Περίδου, Υψηλαντών, Κορνάρου κ.λπ.
Σε όλες τις περιπτώσεις εξασφαλίσαμε την προσβασιμότητα, αφαιρώντας ό,τι εμποδίζει τον πεζό και τα ΑμεΑ, μη εξαιρώντας τα δέντρα τα οποία και αντικαθιστούμε με φύτευση τους, στη σωστή θέση. Για όποιον αμφιβάλλει ας θυμηθεί πώς ήταν το πρώτο τμήμα της οδού  Αποκορώνου πριν το 2015 και ας δει πόσο όμορφη και λειτουργική είναι σήμερα με τη νέα δενδροστοιχία και τα φαρδιά πεζοδρόμια.
Για την οδό Κριτοβουλίδου είχαμε αιτήματα κατοίκων που επεσήμαιναν την ανάγκη αποκατάστασης των πεζοδρομίων.
Όπως σωστά αναφέρετε στο ρεπορτάζ, όντως κάποιοι κάτοικοι αντιδρούν στην  κατάργηση της μίας σειράς παρκαρισμένων και θα θέσω το ίδιο ερώτημα που έθεσα σε έναν από τους διαμαρτυρόμενους σε επίσκεψή μου στο έργο. Τον ρώτησα «αν προέχει η ευκολία στην εξεύρεση πάρκινγκ έξω από το σπίτι του ή η ασφάλεια κίνησης του εγγονού του». Μου απάντησε το δεύτερο…
Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που αποκαθιστούμε τα πεζοδρόμια της πόλης μας.
Τάσος Βάμβουκας,
δήμαρχος Χανίων

1 σχολιο

  • [Τζανετουλακος Ιωαννης Κριτοβουλίδου 5] ~ ~ ~ Απάντηση

    Η αλλαγή στην οδό Κριτοβουλίδου είναι θετική και άξια συγχαριτηρίων αλλα και με την επισήμανση δύο παρατηρήσεων.

    1.- Από τον αριθμό 1 (Κριιτοβουλίδου 1) και τον 5 (συμπεριλαμβανομένου) δεν εχουν φυτευτεί δενδρύλια.

    2.- Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται για την φύτευση & φροντίδα των δενδρυλίων ανεβαίνει στον καινούργιο πεζόδρομο, η μηχανή του χανει λάδια και ρυπαίνει με μαύρους λεκέδες το πεζοδρόμειο. (και βρωμίζει και θα κάψει τη μηχανή του)

    Ευχαριστώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.