Μουσείο Τυπογραφείας

Αντίστροφη μέτρηση για τον 3ο Μαραθώνιο Κρήτης

DSCN5688Με την συμμετοχή για πρώτη φορά 50 αθλητών από το εξωτερικό ο 3ος Μαραθώνιος Κρήτης που διεξάγεται την Κυριακή και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη, μπαίνει πλέον στο διεθνή καλεντάρι και αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στο νησί μας. Παράλληλα πλαισιωμένος από μία σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν σήμερα με την τελετή της κοπής του κότινου από την αρχαία ελιά των Βουβών και συνεχίζονται αύριο με την λαμπαδηδρομία (που ξεκινάει από Αποκόρωνα και Κίσσαμο) και την Τελετή έναρξης στην πλατεία Αγοράς (20:35) ξεφεύγει από τα στενά αθλητικά όρια και αποκτάει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και εμβέλεια.
Την Παρασκευή στο ξενοδοχείο “Κύδων” παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου όπου δόθηκαν οι τελευταίες πληροφορίες για τον αγώνα, έγινε αναφορά στις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα υπάρξουν το Σαββατοκύριακο στα Χανιά εξαιτίας του μεγάλου αυτού γεγονότος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Απόστολος Βουλγαράκης χαρακτήρισε τον 3ο Μαραθώνιο ως το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός στην Κρήτη στο οποίο η συμμετοχή για πρώτη φορά ξένων δρομέων δίνει άλλη δυναμική. “Στο οποίο ειδικά εμείς οι Χανιώτες καλό θα είναι να είμαστε παρόντες για να δείξουμε με τη συμμετοχή μας ότι αυτό που κάναμε το αγαπάμε, το στηρίζουμε, το θέλουμε και θα το συνεχίσουμε” κατέληξε.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τελετή κοπή κότινου:
Θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή και ώρα 16:30, στην Αρχαία Ελιά των Βουβών στην Τ.Κ. Βουβών του Δήμου Πλατανιά.
Ο Κότινος θα συνοδεύσει την Λαμπαδηδρομία,που θα γίνει το Σάββατο με εκκίνηση την Κίσσαμο και  μέσω του Δήμου Πλατανιά θα καταλήξει στη Πλατεία Αγοράς στα Χανιά, για την επίσημη έναρξη του Αγώνα.
Λαμπαδηδρομία:
Το Σάββατο 14 Απριλίου θα γίνει η καθιερωμένη Λαμπαδηδρομία προς τιμήν του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου & Σελίνου κ.κ.Ειρηναίου, η οποία θα ξεκινήσει στις 15:00 από τον Αποκόρωνα και στις 15:15 από την Κίσσαμο. Θα διασχίσει την εθνική οδό από τα δύο αυτά άκρα και θα καταλήξει στην Πλατεία Αγοράς, όπου θα ανάψει ο Βωμός και θα γίνει η  Επίσημη Έναρξη των αγώνων (20:35).
3ος Μαραθώνιος Κρήτης
H εκκίνηση των αγώνων θα δοθεί την Κυριακή μπροστά από την Δημοτική Αγορά Χανίων στις 08:00
08:00: Εκκίνηση αγώνα Μαραθωνίου δρόμου
09:00: Εκκίνηση αγώνα 10 χλμ. στη μνήμη του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη
12:15: Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ.
13:15: Εκκίνηση αγώνα 2,5 Χλμ.
10:30 – 14:00: Απονομές επάθλων

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.