Μουσείο Τυπογραφείας

Αντιπλημμυρικά έργα

05Αντιπλημμυρικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1.949.550 εκατ. ευρώ, με ιδίους πόρους, προωθεί η Δ.Ε.Υ.Α.Χ., κυρίως στο Ακρωτήρι, αλλά και σε Νέα Κυδωνία, Κόκκινο Μετόχι και Θέρισο. Πρόκειται για έργα απαραίτητα προκειμένου να θωρακιστούν από πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές που έχουν επισημανθεί ως «υψηλού κινδύνου» και γίνονται με ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Χθες βγήκε ο ανάδοχος ανάμεσα σε 11 συμμετέχοντες στον διαγωνισμό δίνοντας έκπτωση 51% και αν όλα πάνε καλά σε ένα τρίμηνο θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τις εργασίες. «Οταν η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος σε ορισμένες περιοχές και είδε τα οικονομικά της αποφάσισε να προχωρήσει αυτό το έργο.

Βγήκε ο ανάδοχος δίνοντας έκπτωση 51% και αναμένουμε την επιβεβαίωση από τις τράπεζες για τις εγγυητικές επιστολές. Αν δεν κατατεθεί ένσταση, περνάμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και σε 2 – 3 μήνες τα έργα θα μπορούν να ξεκινήσουν», είπε στα “Χ.Ν.” η πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κα Νίκη Αποστολάκη. Ειδικότερα οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν αφορούν: • Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου: Οι εργασίες αντιπλημμυρικών θα πραγματοποιηθούν στις οδούς Τιμίου Προδρόμου, Ιωσηφίνας και Αγ. Πάντων έως στροφή για Καλαθά, Πλατιά Στράτα, Σταυρού, Πεδίου Βολής έως Δημοτ. Σχολειό Παζινού. Συνολικά θα τοποθετηθούν σωλήνες μήκους 3.243 μ. • Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας: Συγκεκριμένα στον Δαράτσο όπου θα γίνει αντιπλημμυρικό με σωλήνα μήκους 170 μ. • Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου: Θα τοποθετηθούν αγωγοί 500 μ. στην τοποθεσία «Κουκουνάρα» (Κόκκινο Μετόχι). • Δ.Ε. Θερίσου: Θα τοποθετηθούν αγωγοί ομβρίων σε σημείο κοντά στις φυλακές της Αγιάς. «Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι οι 18 μήνες. Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιπλημμυρική προστασία των Χανίων» λέει η κα Αποστολάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.