Μουσείο Τυπογραφείας

Αντιπαράθεση για τον δημοτικό φωτισμό στα Σφακιά

Αντιπαράθεση για τα προβλήματα στον δημοτικό φωτισμό στα Σφακιά ανάμεσα σε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση.

Τη μη λειτουργία του φωτισμού σε πολλά χωριά του Δήμου το τελευταίο δεκαπενθήμερο επισημαίνει η αντιπολίτευση, ενώ η δημοτική αρχή απαντάει πως γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών ωστόσο η όλη διαδικασία καθυστερεί λόγω των απαγορεύσεων του κορωνοιού.
«Τόσο στη Σκαλωτή αλλά και σε άλλες κοινότητες υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το δημοτικό φωτισμό. Αντιλαμβάνεστε ότι όταν σε ένα χωριό δεν λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός σε ένα χωριό, υπάρχει πλήρη συσκότιση ειδικά αυτές τις ημέρες που όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά και ο κόσμος και στα Σφακιά καλώς είναι στα σπίτια του» τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος κ. Γιάννης Ζερβός. Ο ίδιος τονίζει πως το πρόβλημα είναι εδώ και δύο εβδομάδες και σε κάποιες περιοχές ακόμα περισσότερο. «Είχα επικοινωνία με τοπικούς και το πρόβλημα αφορά και άλλα χωριά του Δήμου μας, ενώ παλιότερα δεν συνέβαινε αυτό» σημειώνει.
«Το δίκτυο της ηλεκτροδότησης στα Σφακιά είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Αυτό είναι θέμα της ΔΕΗ αλλά ο Δήμος σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωμένος να πιέζει ώστε να γίνονται έργα αποκατάστασης» υπογράμμισε ο κ. Ζερβός, συμπληρώνοντας πως επί της θητείας του είχε εξασφαλιστεί ένα ποσό 77.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την επέκταση του Δημοτικού Φωτισμού σε Κράπη, Ίμπρος, Κομιτάδες, Αραδαινα, Βουβάς, Σκαλωτή. «Κάποια από αυτά τα έργα έχουν γίνει, κάποια άλλα όμως όχι, θα πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει με τη ΔΕΗ γιατί και επί θητείας μου και τώρα η ΔΕΗ δεν έχει προσωπικό και δεν έχει και εξοπλισμό. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να δει ο Δήμος και να τα διεκδικήσει» κατέληξε ο κ. Ζερβός.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
«Έχω ανακοινώσει εδώ και μέρες με δελτίο τύπου ότι εξαιτίας ισχυρών ανέμων στην περιοχή έχουν κοπεί καλώδια ηλεκτροδότησης σε διάφορα σημεία του Δήμου. Έχουμε έναν εργολάβο για την επιδιόρθωση των ζημιών αυτών αλλά εξαιτίας των απαγορεύσεων για τον κορωνοιό ο άνθρωπος δεν μπορεί να έρχεται κάθε μέρα!» αναφέρει ο δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης.
Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι σήμερα Τετάρτη προβλέπεται να γίνει η αποκατάσταση στη Σκαλωτή, στο Φραγκοκάστελλο έχει αποκατασταθεί το μισό δίκτυο, στα Ασφένδου το επόμενο διάστημα. «Είχαμε ανακοινώσει πως τα προβλήματα προέκυψαν από τους ισχυρούς ανέμους που έκοψαν καλώδια κα. Ο εργολάβος έρχεται από τα Χανιά και δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα και φυσικά καθυστερούν για αυτό και έχω ενημερώσει τους δημότες. Αυτά που λέει η αντιπολίτευση είναι για να τα λέει» καταλήγει ο κ. Χιωτάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.