Μουσείο Τυπογραφείας

Αντικατάσταση εξοπλισμού στο Νοσοκομείο

NOSOKOMEIO XANION 3Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» προχωρά στην ριζική αντικατάσταση των μηχανημάτων της Κεντρικής Αποστείρωσης του, ένα έργο που είχε από καιρό καταστεί αναγκαίο λόγω της φθοράς των παλαιών μηχανημάτων που έχουν κλείσει 20 χρόνια λειτουργίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διοικητή του ιδρύματος Μ. Βουλγαρίδη που επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 500.000€, (με ύψος σύμβασης 386.508€) το οποίο χρηματοδοτείται από κονδύλια του Υπουργείου Υγείας.
Το έργο υλοποιείται με το νοσοκομείο σε πλήρη λειτουργία, αλλά το χρονικό διάστημα από 18 Φεβρουαρίου 2019 έως 18 Μαρτίου 2019 θα βρίσκεται εν λειτουργία μόνον ένας κλίβανος της Κεντρικής Αποστείρωσης και ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να λειτουργούν κανονικά τα χειρουργεία και θα εξυπηρετούνται μόνον έκτακτα περιστατικά.
Είναι επίσης πιθανό το ενδεχόμενο κάποιες μέρες να μην λειτουργεί κανένας κλίβανος και τα έκτακτα χειρουργεία του Γ.Ν. Χανίων να καλύπτονται σε συνεργασία με το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ) και το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου (ΓΝΡ).
Η διοίκηση του Γ.Ν. Χανίων ζητά την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία που θα υποστούν καθώς θα υπάρξει καθυστέρηση ενός μηνός στον προγραμματισμό των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων. Όπως επισημαίνεται, η ταλαιπωρία αυτή θα είναι όμως πρόσκαιρη ενώ το έργο της αντικατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού της Κεντρικής Αποστείρωσης θα προσφέρει μελλοντικά πολλαπλά οφέλη στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.