Μουσείο Τυπογραφείας

«Αντίφαση στη συνταγματική αναθεώρηση»

Κύριε διευθυντά,
«Αρθρο 30 του Συντάγματος της Ελλάδας
1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ρυθμιστής του Πολιτεύματος. Εκλέγεται από τη Βουλή [σημείωση δική μας: απορρίφτηκε η προσθήκη,πήρε μόνο 148 ψήφους “ναι”: «ή το εκλογικό σώμα»] για περίοδο πέντε ετών, όπως ορίζεται στα άρθρα 32 και 33.».
Ομως, πέρασε με 220 ψήφους “ναι” (και χρειάζεται στην επόμενη Βουλή να πάρει τουλάχιστον 151) η τροποποίηση του 32.4, η οποία τροποποίηση ορίζει πότε η εκλογή του Π.τ.Δ. γίνεται από το εκλογικό σώμα, δηλαδή από τον λαό.
Πρόκειται για μια χτυπητή αντίφαση στη συνταγματική αναθεώρηση και δεν ξέρω πώς τελικά θα λυθεί.
Η β’ ψηφοφορία σ’ αυτή τη Βουλή, θα είναι στις 14 Μάρτη περίπου. Επίσης η αντίφαση ενισχύεται, διότι ενώ η τροποποίηση του 32.4 καταργεί τη διάλυση της Βουλής λόγω αδυναμίας της να εκλέξει Π.τ.Δ, η δυνατότητα τέτοιας διάλυσης παραμένει παρεμπιπτόντως στα άρθρα 34.1.β’ (η τροποποίησή του πήρε μόνο 147 “ναι”), 35.2. γ’ (η τροποποίησή του πήρε μόνο 150 “ναι”) και 41.5 (η τροποποίησή του πήρε μόνο 150 “ναι”), που η τροποποίησή τους απορρίφτηκε..
Με τιμή,
Θωμάς Ακρωτηριανάκης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.