Μουσείο Τυπογραφείας

Αντιδράσεις για το νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Χανίων

1NOSOKOMEIO” Όχι” στο νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Χανίων, λέει το “Μέτωπο Γιατρών για την Ανατροπή” και καλεί σε συμμετοχή  αύριο στις 13.30 στην Γενική συνέλευση της ΕΓΕΣΥΧ στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Χανίων,

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει: «Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας του Οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου Χανίων αποτελεί συνέχεια των μνημονιακών περικοπών υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την υγεία και περίθαλψη στη Δυτική Κρήτη.
Με την κατάργηση της μονάδος οξέων εγκεφαλικών που δεν περιλαμβάνεται στο νέο Οργανισμό χιλιάδες συμπολίτες μας στερούνται άμεσης και επείγουσας αντιμετώπισης την ίδια ώρα που τα εγκεφαλικά αποτελούν τη τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου και αναπηρίας μετά τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η συρρίκνωση του Νευρολογικού τμήματος που διαρκώς νοσηλεύει αριθμό ασθενών άνω του προβλεπόμενου(έως και 26 κλίνες) θα σημάνει κατάρρευση της λειτουργίας 6 εξωτερικών ιατρείων,του ηλεκτρομυογράφου και του ηλεκτροεγκεφαλογράφου καθώς και της κάλυψης του εφημεριακού έργου. Τόσο όσον αφορά το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού όσο και την υποστήριξη της παιδιατρικής κλινικής και ασθενών από το Ρέθυμνο 15 μέρες το μήνα».

Το “Μέτωπο Γιατρών για την Ανατροπή”, χαρακτηρίζει ως : « σκέτη πρόκληση να διατυμπανίζει η Διοίκηση και το Υπουργείο ότι αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο με την εξαγγελία ίδρυσης ΜΕΘ παίδων( αλήθεια με ποιο οργανόγραμμα,με ποια υλικοτεχνική υποδομή,με ποιες προσλήψεις νοσηλευτών;) όταν μειώνονται θέσεις μόνιμων γιατρών σε βασικές ειδικότητες  (χειρουργικό, νευρολογικό, ακτινολογικό, εργαστηριακός τομέας,ορθοπεδικό, ψυχιατρικό κτλ). Παράλληλα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ, δεν υπάρχει καμία σκέψη για Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και η τραγική κατάσταση των ΤΕΠ με τις πολύωρες αναμονές και την ταλαιπωρία ασθενών και συγγενών καθημερινά να χειροτερεύει.
Η κατάσταση με τα κενά σε γιατρούς και νοσηλευτές είναι δραματική ενώ η υπερεργασία και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας γίνονται κανόνας».
«Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε δυναμικά! Απαιτούμε από το Υπουργείο και τη Διοίκηση να αποσυρθεί το ΦΕΚ που διαλύει το Νοσοκομείο!
Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού!
Απαιτούμε από την ΕΓΕΣΥΧ και το σωματείο εργαζομένων την προκήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την ανατροπή των σχεδίων συρρίκνωσης και διάλυσης τμημάτων του Νοσοκομείου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.