Μουσείο Τυπογραφείας

Αντιδράσεις για τα διά περιφοράς συμβούλια στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου

Την αντίδραση των δημοτικών συμβούλων της “Λαϊκής Συσπείρωσης” προκαλεί η συνεχιζόμενη διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καντάνου – Σελίνου.
Με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργος Γεωργιλάκης, Νίκος Λιτσαρδάκης, Βαρδής Μαράκης και Χαριτίνη Παπαδάκη, καταγγέλουν την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζουν, «στάση της δημοτικής αρχής να διατηρεί ακόμη την πραγματοποίηση των  συμβουλίων δια περιφοράς, την ώρα δε που κανένα άλλο Δημοτικό Συμβούλιου του νομού και το Περιφερικό Συμβούλιο δεν λειτουργεί έτσι πλέον».
Εξηγούν ότι σήμερα Παρασκευή «έχει εκ νέου οριστεί συμβούλιο δια περιφοράς, με σημαντικά για ακόμη μια φορά θέματα». Στη συνέχεια, καταδικάζουν «την επιλογή της δημοτικής αρχής να επικαλείται μια τέτοια αστική  νομοθεσία που καταργεί τη δυνατότητα να συζητηθούν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, να εκφραστούν οι θέσεις των συμβούλων και να οδηγηθούν σε σωστότερες αποφάσεις μέσω  του διαλόγου».  Ζητούν «να επανέλθει η λειτουργία των δια ζώσης συμβουλίων, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλους δήμους».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.