Μουσείο Τυπογραφείας

Ανταρσία στα Χανιά: «Σκάνδαλο τα ΣΔΙΤ που υπέγραψε ο Δήμος»

DSCN5560Ως «σκάνδαλο» χαρακτήρισαν την επιλογή του Δήμου Χανίων να προχωρήσει σε συμβάσεις με την μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το χτίσιμο 8 σχολείων και την ανακατασκευή του πάρκου “Ειρήνης και Φιλίας” ο δημοτικός σύμβουλος Σεραφείμ Ρίζος και τα μέλη της “Ανταρσία στα Χανιά”.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή, τόνισαν ότι πρόκειται για ένα έργο «στηριγμένο στα ψέματα και ήδη υπερκοστολογημένο κατά 29% πριν καν ξεκινήσει» ενώ πρόσθεσαν ότι «ο ελληνικός λαός θα το πληρώσει τριπλά καθώς θα αναλάβει σε πολύ μεγάλο βαθμό και το κόστος λειτουργίας του πληρώνοντας ενοίκιο για 25 χρόνια στους εργολάβους». Μάλιστα το ποσό αυτό για το ενοίκιο των 8 νέων σχολείων το χρόνο θα είναι σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνέντευξη, «περίπου ισάξιο με αυτό που μοιράζονται ετησίως τα 157 σχολεία του Δήμου»!

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα “Χανιώτικα νέα” του Σαββάτου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.