Μουσείο Τυπογραφείας

Ανησυχία και διαβεβαιώσεις για το μέλλον του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Ανησυχία προκάλεσαν στο Ηράκλειο αναφορές του προέδρου του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, Αλέξη Καλοκαιρινού, όπως μετέδωσε η ηρακλειώτικη ιστοσελίδα cretalive, ότι κινδυνεύει η περαιτέρω λειτουργία του Ιστορικού Μουσείου καθώς “κάποιοι παράγοντες υπηρεσιών” προωθούν την μη ανανέωση των συμβάσεων για τις παρακαταθήκες που έχουν παραχωρηθεί στο Μουσείο από το Δημόσιο.
Οι αναφορές έγιναν το Σάββατο στα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Σπυρόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους του 20ού αιώνα, με έργα από τη Συλλογή του Ζαχαρία Πορταλάκη.
Οι επισημάνσεις αυτές του προέδρου του Μουσείου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση τόσο του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, όσο και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, που επεσήμαναν ότι αν υπάρξει τέτοιο θέμα Περιφέρεια και Δήμος θα σταθούν αρωγοί στο Μουσείο.
Η ομαλή αλλά και αναβαθμισμένη λειτουργία του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης κρίνεται επιβεβλημένη, τονίζει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Από την πλευρά του ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση για το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου :
«Ενώνω τη φωνή μου με όλους τους φορείς της Κρήτης για την ανάγκη ύπαρξης και απρόσκοπτης λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Ηρακλείου».
Εξάλλου, με ερώτηση του προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την ανανέωση των παρακαταθηκών του Ιστορικού Μουσείου Ηρακλείου.
Χθες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκρ. Βαρδάκης, δήλωσε πάντως ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την λειτουργία του Ιστορικού Μουσείου Ηρακλείου».

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.