Μουσείο Τυπογραφείας

Ανησυχία για το ενδεχόμενο λειψυδρίας

DEYAX KINHSHΑνήσυχοι, αλλά και ευαισθητοποιημένοι, είναι οι πολίτες για τον κίνδυνο λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η πόλη των Χανίων και οι ίδιοι έχουν αρχίσει να φροντίζουν για την εξοικονόμηση νερού. Την επισήμανση αυτή έκανε, μιλώντας στα “Χ.Ν.”, ο προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Μιχάλης Ζουμαδάκης. «Οι πολίτες έχουν ευαισθητοποιηθεί, αλλά και θορυβηθεί από τον κίνδυνο λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η πόλη μας», είπε ο κ. Ζουμαδάκης και τόνισε την ανάγκη να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν τα μέτρα τα οποία έχει προτείνει η Δ.Ε.Υ.Α.Χ., μέτρα τα οποία μιλούν για προσεκτικότερη κατανάλωση και εξοικονόμηση τόσο για το πόσιμο νερό όσο και γι’ αυτό που χρησιμοποιείται για την άρδευση καλλιεργειών». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «ο κόσμος εκφράζει την ανησυχία του, ενώ ρωτά να μάθει περισσότερες λεπτομέριες για το πώς θα μπορεί να κάνει ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση νερού, εκτός των γενικών προληπτικών μέτρων που έχουμε ανακοινώσει». Ο κ. Ζουμαδάκης σημείωσε ότι «μας ικανοποιεί το γεγονός ότι μέχρι και μικρά παιδιά έχουν ευαισθητοποιηθεί καθώς έχουν συνειδητοποιήσει τη σπουδαιότητα που έχει το νερό για τους ανθρώπους. Επίσης πήραμε αρκετά μηνύματα ότι αυξάνονται καθημερινά οι πολίτες στις γειτονιές της πόλης μας που έχουν γίνει θεματοφύλακες του νερού».

zoumadakisΑναφορικά με τις περιοχές της πόλης μας που παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση νερού ο κ. Ζουμαδάκης υπογράμμισε ότι «η μεγαλύτερη κατανάλωση νερού παρατηρείται, όπως είναι φυσικό, τους καλοκαιρινούς μήνες στην παραλιακή και τουριστική ζώνη της πόλης μας και ιδιαίτερα από 8 – 10 π.μ. και 8 – 10 μ.μ. Η μεγαλύτερη όμως διαρροή νερού εντοπίζεται στις αγροτικές περιοχές και στα αρδευτικά δίκτυα, σε σχέση με την κατανάλωση που έχουμε στο πόσιμο νερό. Σε επίπεδο Κρήτης, σύμφωνα με στοιχεία, το 80% των διαθεσίμων ποσοτήτων νερού χρησιμοποιείται στις αρδεύσεις και μόνο το 20% για πόσιμο και άλλες εργασίες». «Ασφαλή συμπεράσματα για το αν οι πολίτες υιοθέτησαν κάποια από τα μέτρα τα οποία έχουμε δώσει, θα γνωρίζουμε τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, μετά από τις μετρήσεις που θα γίνουν στο δίκτυο», κατέληξε ο κ. Ζουμαδάκης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΜΒΟΥΚΑ

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, θα συναντηθεί σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, με τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ..

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.