Μουσείο Τυπογραφείας

Ανοικτή επιστολή προς τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο

Αξιότιμε κύριε περιφερειάρχα,
μετά τα τελευταία γεγονότα από τη θεομηνία, που έπληξε τις περιοχές Μάνδρα, Ν. Πέραμο, Μέγαρα, κ.λπ., επιθυμώ να σας αναφέρω τα ακόλουθα:
Στη Γαύδο, στο νοτιότερο μέρος της Ελλάδας και της Ευρώπης και που σήμερα είναι ένα ζωντανό κύτταρο ανάπτυξης και ευημερίας, δραστηριοποιούμαι από το 1981, έχω διαπιστώσει μεταξύ άλλων και τα εξής:
Στην περιοχή Σαρακίνικο, υπάρχουν δυο λόφοι – βουνά, που σχηματίζουν δύο χειμάρρους- ποταμούς, με κατεύθυνση προς τη θάλασσα του οικισμού.
Οι κοίτες των χειμάρρων αυτών είναι ρηχές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντέξουν μια βροχή που ξεπερνά το φυσιολογικό. Επιβάλλεται να γίνουν τεχνικά έργα τέτοια που θα διασφαλίσουν την περιοχή για να μη δούμε και στη Γαύδο εικόνες παρόμοιες της Δυτικής Αττικής.
Στο Σαρακίνικο, σήμερα, ζει και δραστηριοποιείται ο μεγαλύτερος αριθμός των κατοίκων της Γαύδου, επιπλέον στην περιοχή κάνουν τις διακοπές τους πάρα πολλοί τουρίστες, ως εκ τούτου τα έργα επιβάλλεται να γίνουν άμεσα, για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνο από την όποια θεομηνία.
Ολοι οι κάτοικοι του Σαρακίνικου ζητούμε με την επιστολή αυτή, να δοθεί άμεση προτεραιότητα στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της περιοχής, πριν να είναι αργά.
Ολα τα παραπάνω προσπάθησα να σας τα γνωστοποιήσω κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στη Γαύδο, αλλά η εσπευσμένη αναχώρησή σας, λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας μού στέρησε αυτή τη δυνατότητα.
Με εκτίμηση
Θεόδωρος Κόνσολας

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.