Μουσείο Τυπογραφείας

Ανοίγει το Αγροτικό Μουσείο

Ανοίγει την Πέμπτη 2 Μαΐου το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών το οποίο  θα υποδέχεται τους επισκέπτες του έως τον Οκτώβριο του 2019.
Το Αγροτικό Μουσείο είναι παράρτημα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και βρίσκεται στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού του Πισκοπιανού (3 χλμ. νότια του Λιμένα Χερσονήσου). Ιδρύθηκε από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών το 1988 και στεγάζεται σε πετρόκτιστη φάμπρικα του 19ου αι. και διώροφο οίκημα, δωρεές του Μενελάου Παρλαμά και της κόρης του Λιάνας, αντίστοιχα.
Οι Συλλογές του Μουσείου είναι θεματικά διαρθρωμένες, με εκθέματα που χρονολογούνται από τα τέλη του 19ου μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα. Το ανακαινισμένο κτίριο της φάμπρικας προσφέρει στον επισκέπτη ένα πανόραμα της εξέλιξης της ζωής στην ύπαιθρο και των εργαστηρίων της προβιομηχανικής Κρήτης με ενότητες το πατητήρι, το ρακοκάζανο, τον πετρόκτιστο φούρνο, τα αγροτικά εργαλεία, το κρητικό σπίτι, το σιδεράδικο, το βαρελάδικο, το μαραγκούδικο και το ελαιοτριβείο.
Περίοδος λειτουργίας: Μάιος – Οκτώβριος. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη – Σάββατο, 10:00΄ – 18:00΄.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.