Μουσείο Τυπογραφείας

Ανεξήγητη καθυστέρηση με το Ιστορικό Αρχείο Χανίων

istoriko arxeio kritisΗ απορία μας είναι, γιατί η παρούσα κυβέρνηση αποδεικνύεται τόσο κοντόφθαλμη, ώστε να μη βλέπει δυο απλά πράγματα σχετικά με το Ι.Α.Κ. Χανίων:
• Μια στοιχειώδης στελέχωσή του από δυο ή τρία άτομα, δεν της κοστίζει τίποτε, αφού αυτή μπορεί να γίνει είτε με απόσπαση είτε με μετάταξη ενδιαφερομένων εκπ/κών – και όχι μόνο. Νομίζουμε πως είναι μεγάλο “ιστορικό” λάθος από πλευράς Υπουργείου, να διατηρεί χρόνια τώρα υποστελεχωμένο ένα τόσο βασικό θεσμό όπως είναι το Ι.Α.Κ.
• Αφού η μεταστέγαση του Ι.Α.Κ. παραμένει “όνειρο απατηλό”, ας δοθεί τουλάχιστον βάρος στην ψηφιοποίηση του μεγάλου και σπάνιου αρχείου του. Τόσο για να σωθεί αυτό από τη φθορά του χρόνου και της υγρασίας, όσο και για την ευκολότερη εξυπηρέτηση των ερευνητών (οποθενδήποτε κι αν προέρχονται) μέσω του διαδικτύου. Hδη, όπως πληροφορούμαστε, έχει εκπονηθεί και σταλεί προ πολλών μηνών από το Ι.Α.Κ. Χανίων, μια πλήρως κοστολογημένη μελέτη προμήθειας κατάλληλου μηχανήματος ψηφιοποίησης και μάλιστα μικρού τιμήματος: μηχάνημα που πρόκειται να παραμείνει στο Ι.Α.Κ. Η πρόταση έχει εγκριθεί, αλλά σκοντάφτει στην υπογραφή της… χρηματοδότησης! Αν είναι δυνατόν!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.