Μουσείο Τυπογραφείας

Αναισθησιολόγος κατηγορείται ότι δηλητηρίασε δεκάδες ασθενείς

Έρευνα για πιθανή εγκληματική ενέργεια εις βάρος Γάλλου γιατρού διεξάγουν οι γαλλικές αρχές.  Όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, ο 47χρονος Φρεντερίκ Πεσιέ, αναισθησιόλογος, θεωρείται ύποπτος για τη δηλητηρίαση 24 ανθρώπων στη χώρα. Συνολικά εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Οι αρχές υποψιάζονται ότι ο Πεσιέ σκόπιμα αλλοίωνε τη δοσολογία των αναισθησιολόγων συναδέλφων του, με σκοπό να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή στους ασθενείς στο χειρουργείο και στη συνέχεια ο ίδιος να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του επαναφέροντάς τους στη ζωή.

Σε ένα πρώτο στάδιο, οι ερευνητές έχουν στοιχεία που συνδέουν τον 47χρονο αναισθησιολόγο με 24 περιπτώσεις δηλητηρίασης από συνολικά 66 ύποπτα περιστατικά, τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων στην κλινική στην οποία εργαζόταν, στην πόλη Μπεζανσόν, στην ανατολική Γαλλία.

Σε εννέα περιπτώσεις, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι απέτυχε και οι άνθρωποι πέθαναν.

Ο Πεσιέ ήταν «πανταχού παρών» στη διαδικασία της ανάνηψης ασθενών έπειτα από ύποπτες καρδιακές ανακοπές και οι συνάδελφοί του έκριναν ύποπτο ότι έκανε πολύ γρήγορα τη διάγνωση υπερβολικών δόσεων αναισθητικών, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, αλλά η εισαγγελία ζήτησε να παραμείνει υπό κράτηση εν όψει της δίκης του, κατά την οποία μπορεί να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο δικαστής, στον οποίο παρουσιάστηκε χθες το βράδυ ο Πεσιέ μετά το αίτημα της εισαγγελίας για την προφυλάκισή του, αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό δικαστικό έλεγχο έως τη διεξαγωγή της δίκης του. Του αφαιρέθηκε επίσης η άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.