Μουσείο Τυπογραφείας

Άνεργη Χανιώτισσα γλίτωσε από τις τράπεζες

Μηδενικές καταβολές για όλες τις Τράπεζες, όρισε το Ειρηνοδικείο Χανίων,στην 37χρονη  άνεργη δανειολήπτρια,  με σοβαρά προβλήματα  υγείας,   στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής. Το 2006 ασκούσε το επαγγελμα του Εστιατορίου -Ψητοπωλείου, το οποίο διέκοψε το 2008. Επί της απόφασης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , της οποίας η εν λόγω δανειολήπτρια  είναι μέλος, πρόκειται για καταναλώτρια  άνεργη, με σοβαρά προβλήματα  υγείας, σε διάσταση με τον σύζυγό της, δεν διαθέτει εισόδημα από πουθενά, ενώ βρίσκεται χρεωμένη σε δύο Τράπεζες, είτε ως οφειλέτρια  είτε ως εγγυήτρια συνολικού ποσού χρέωσης 74.148  ευρώ.

Δεν διαθέτει κανένα εισόδημα ενώ τα περιουσιακά στοιχεία είναι: α)Στην κυριότητα της  έχει μία κατοικία μικρή 73  τ.μ  κυριότητας 100%    β) Δύο  Ι.Χ αυτοκίνητα περίπου 500 ευρώ Εμπορικής Αξίας το ένα και  είναι συνιδιοκτήτης στο δεύτερο με κυριότητα 50% με τον σύζυγό της.
Το Ειρηνοδικείο Χανίων,  σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο  11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η  καταναλωτρια   – δανειολήπτρια    πληρεί  τις προϋποθέσεις υπαγωγής της  στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010,  (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ,στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει   ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της και εκτιμώντας την τραγική οικονομική κατάσταση της  ,  καθώς  το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της, φθάνει τα 500 ευρώ, (κατά αποδεδειγμένη δήλωση)  αποφάσισε:
α)Να μη ορίσει κανένα ποσό (μηδενικές καταβολές) μέχρι την ημερ  26-5-2015 επαναπροσδιορισμού  συζήτησης της υπόθεσης
β)Απαγορεύει τη λήψη κάθε καταδιωκτικού μέτρου κατά της δανειολήπτριας
γ)Διατηρεί την πραγματική και νομική κατάσταση του συνόλου της περιουσίας της αιτούσας.

1 σχολιο

  • [Βασίλειος Κιλιορίδης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Δηλαδή για να γλυτώσει κάποιος από τις τράπεζες πρέπει να είναι άνεργος, να είναι παραπληγικός, ή να έχει αναπηρία άνω του 80% !! Τόσο τυχερός.
    Αν είναι κάποιος μικρο-συνταξιούχος ή μικρο-μισθωτός δεν παίζει ;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.