Μουσείο Τυπογραφείας

Αναζωπυρωμένο ενδιαφέρον για τις εξαγωγές ακτινιδίων

aktinidiaΣυνεχίζονται οι εξαγωγές ακτινιδίων, με αναζωπυρωμένο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit-Hellas που δημοσιεύευ η Ναυτεμπορική, μέχρι 1/2/2019 οι εξαγωγές ακτινιδίων ανέρχονταν σε 74.987 τόνους εκ των οποίων προς Ιταλία σε 10.134 τόνους, έναντι 104.832 και 29.908 τόνων αντιστοίχως που ήταν πέρσι. Ωστόσο, το τελευταία διάστημα οι ρυθμοί είναι βελτιωμένοι. Κατά τα ίδια στοιχεία, παρατηρείται φέτος μια στροφή προς τρίτες εκτός Ε.Ε. χώρες με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 32,% του συνόλου έναντι 21% πέρσι

Συνεχίζονται επίσης οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και λεμονιών, αγγουριών και μήλων με μειωμένους για την εποχή ρυθμούς. Πάντως καταγράφονται αυξημένα ποσοστά έναντι της αντίστοιχης περσινής εμπορικής περιόδου, ειδικότερα στα μήλα, όπου η συνολική αύξηση είναι της τάξης του 40,2%, με τις εξαγωγές προς Αίγυπτο να ανέρχονται σε 28.769 τόνους έναντι 15.964 πέρσι.

Την ίδια ώρα, οι ζημιές στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επεκράτησαν σε πολλές παραγωγικές περιοχές κυρίως στα πορτοκάλια και μανταρίνια που για κάποιες ποικιλίες εκτιμώνται ότι είναι μεγάλες, άρχισαν να καταγράφονται και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.