Μουσείο Τυπογραφείας

Αναζητήσεις διεξόδου από την κρίση

«Δύσκολο όμως και εφικτό στους προσπαθούντες αναζητητές»

Κύριε διευθυντά,
με τις σκέψεις ταξιδεύουμε αναζητώντας το κάτι νέο, το κάτι διαφορετικό να κάνουμε. Με το ξεδίπλωμα των σκέψεων, σε διασταυρούμενα λόγια με άλλους συνταξιδιώτες των σκέψεων ενθαρρυνόμαστε και επιμένουμε να ψαχνόμαστε σε εμπνεύσεις για το πως ενεργούμε. Περνάμε στην πράξη κάνοντας αρχή στην συμπόρευση με άλλους. Αναζητούμε το νέο, που καλούμαστε να ενταχθούμε. Με θεμελιώδη αξία την αλήθεια μαχόμαστε τις μεταξύ μας, τυχόν, υποκρισίες. Διαμορφώνουμε νόμους δικαίου, προς τους αδικημένους από την οικονομική και κοινωνική αξιακή κρίση. Ιεραρχούμε τις απαιτούμενες κινήσεις μας, εμπνεόμενοι σε διαβλέψεις, μεθοδεύσεις, στοχεύσεις. Με στόχευση τη μείωση της ανεργίας, οδηγούμαστε στην κατ’ ανάγκη δημιουργία προαπαιτούμενων για εργασία προσανατολισμού, για επενδύσεις, εφικτές σε γνωστικά και οικονομικά δυνάμενα, με βασικό κεφάλαιο την τόλμη και την προσοχή.
Με δεδομένες τις δυσκολίες που θα συναντάμε, εντοπίζουμε τους τρόπους εξουδετέρωσής των. Διασφαλίζουμε την τυχόν αναγκαία συνύπαρξή μας με άλλους, μέσα από συναποδεχούμενο θεσμικό πλαίσιο. Επισημαίνουμε τις γραφειοκρατίες που θα συναντούμε και διαμορφώνουμε σχέδιο ενεργειών για εξουδετέρωση των. Μετά τη διασφάλιση της επενδυτικής συμπόρευσης, επιλέγουμε τον επενδυτικό μας προσανατολισμό. Αποτιμούμε τα οικονομικά προαπαιτούμενα. Αναζητούμε πηγές οικονομικών ενισχύσεων από τοπικά, περιφερειακά, εθνικά, ευρωπαϊκά, βοηθητικά προγράμματα. Αναζητούμε θεσμικούς υποστηρικτές για τις επενδυτικές διαβλέψεις, όπως αναπτυξιακές εταιρείες, οργανισμούς (επιμελητήρια – ΕΒΕ, οικονομικό, τεχνικό) Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο, Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια, Δήμους. Για όλα αυτά αναζητούμε το εφοδιασμένο με γνώσεις γραφείο για τις απαιτούμενες διεκπεραιώσεις.
Δημιουργούμε στο μυαλό μας τη φανταστική σκάλα των αναπτυξιακών μικρο-επενδύσεων, από ανθρώπους του τόπου μας. Διαβλέπουμε τις εφικτές επενδύσεις που θα ανεβάζουν τα σκαλοπάτια της ανεργίας αυξάνοντας τις προσδοκίες μικρο-επενδυτών και ζητούντων εργασία. Προάγουμε τα του τόπου μας ζητούμενα με τα του τόπου μας δυνάμενα. Οι μικρο-επενδύσεις για να βρουν τον δρόμο τους θα πρέπει να διασφαλίζουν θετικές προοπτικές στους τολμούντες. Η τόλμη είναι χάρισμα πολλών ανθρώπων του τόπου μας, ανθρώπων δικών μας, που βρίσκονται στον κοινωνικό μας περίγυρο. Οι έχοντες το χάρισμα αυτό καλούνται να το αξιοποιούν προς ίδιο όφελος και των συνανθρώπων που βρίσκονται στον περίγυρό τους. Οι ενδιαφερόμενοι και δυνάμενοι μικρο-επενδυτές, θα πρέπει να προκαλούν το ενδιαφέρον των δυνάμεων με εφοδιασμό και διάχυση γνώσεων για άνοιγμα δρόμων, συνεργασίας, οι γνώσεις είναι αναγκαίες για εμπλουτισμό και αξιοποίηση των, σε διαβλεπόμενα. Στις σκέψεις αυτές αιωρείται το ερώτημα. Ποιοι έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη απόκτησης, προαγωγής και αξιοποίησης των γνώσεων; Αυτοί που την έχουν και καλούνται να τη  διαχέουν προς κοινό όφελος; Ή αυτοί που την στερούνται αλλά επιθυμούν να την αποκτήσουν για κοινό όφελος σε κυρίαρχα ζητούμενα; Η απάντηση είναι αυτονόητη και οι δύο πλευρές έχουν τις ευθύνες, που τους αναλογούν με τις επιπτώσεις, επι των ενδιαφερόντων τους. Ας είναι, αυτές οι διαπιστώσεις πρόκληση και για τις δύο πλευρές να συναντηθούν. Να δώσουν και να πάρουν δυνάμεις για την προώθηση των κοινών ζητουμένων, που είναι η συμβολή των σε μικρο-επενδύσεις για την διέξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση.
Παντελής Χίνος

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.