Μουσείο Τυπογραφείας

Αναζήτηση της χρυσής τομής

Σε… σήριαλ φαίνεται ότι εξελίσσεται το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, καθώς η χρυσή τομή ανάμεσα σε κυβέρνηση και θεσμούς, δεν έχει ακόμη βρεθεί.
Το χθεσινό Euroworking Group, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδοντο αργά το βράδυ δεν είχε καταλήξει σε απόφαση επί των προτάσεων της Αθήνας όσον αφορά στο νομοθετικό πλαίσιο. Γεγονός που σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να βιαστεί ιδιαίτερα, προκειμένου να φτάσει σε συμφωνία με τους θεσμούς πριν το Eurogroup της 5ης Απριλίου, καθώς αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα είναι η τρίτη φορά που η εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. από τις επιστροφές των ελληνικών ομολόγων θα αναβληθεί, κάτι βεβαίως που αναμένεται να στείλει και αρνητικά μηνύματα στις αγορές.
Στις ενστάσεις των θεσμών, περιλαμβάνονται το νομικό πλαίσιο που ήδη υπάρχει και πώς αυτό θα συνδυαστεί με τη νέα ρύθμιση για την προστασία της α΄ κατοικίας όπως και τα κριτήρια ένταξης των επιχειρηματικών δανείων, θέματα -ως αποδεικνύεται- ιδιαίτερα δύσκολα στην επίλυσή τους.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, αναμένεται και η άφιξη των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, την 1η Απριλίου. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε, η χρυσή τομή θα έχει βρεθεί και η δόση θα… έρθει, ώστε να μην αρχίσουμε πάλι τα… οπισθογυρίσματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.