Μουσείο Τυπογραφείας

Ανάπτυξη μέσω πεζοπορικών διαδρομών

31-2Πρόταση για ανάπτυξη της Παλαιόχωρας μέσω πεζοπορικών διαδρομών παρουσιάστηκε προχθές το βράδυ.
Η παρουσίαση συνδιοργανώθηκε από την ΚΟΙΝΣΕΠ “Paths of Greece”, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Καντάνου Σελίνου με κεντρικό ομιλητή τον κ. Φοίβο Τσαραβόπουλο.
Οπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αζωγυρέ, Ευτύχιος Κουκουτσάκης, «οι συγκεκριμένες ενέργειες όχι μόνο θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας  κυρίως στον τουριστικό τομέα αλλά θα ανοίξουν την πόρτα σε ένα νέο είδους τουρισμού (όπως ξεκαθάρισε ο κ. Τσαραβόπουλος) που συνδυάζει τις διακοπές του με έντονο και  άλλοτε χαλαρωτικό πολυήμερο  περπάτημα στη φύση. Έγινε λεπτομερείς παρουσίαση όλον τον κυκλικού τύπου μονοπατιών που επιλέχτηκαν να αξιοποιηθούν. Ακολούθησε διαβούλευση με το κοινό όπου ανταλλάχτηκαν απόψεις και προτάσεις. Το έργο μετά εγκρίσεως αναμένεται να  ολοκληρωθεί  εντός διετίας και με την έναρξη του θα προβάλει όχι μόνον  τον τόπο μας αλλά και την πλειοψηφία τον αρχαιολογικών χώρων του Σελίνου και πληθώρα  άλλον Ιστορικόν και φυσικών μνημείων μιας και έχει γίνει  από την πλευράς  τον  Paths of Greece εκτενείς μελέτη   ώστε να συνδυαστούν  τα περισσότερα αυτά  εντός των νέων διαδρομών».

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.