Μουσείο Τυπογραφείας

Αναμονή για καταγραφή των ζημιών στη Σαμαριά

FARAGGI-SAMARIAS-1Σε αναμονή βρίσκεται η Διεύθυνση Δασών Χανίων για να αποκτήσει προσβασιμότητα στον εθνικό δρυμό της Σαμαριάς και να καταγράψει τις ζημιές από την κακοκαιρία. Παράλληλα, η Διεύθυνση Δασών εκφράζει την αισιοδοξία της ότι παρά τις καταστροφές θα γίνει φέτος η ανανέωση διπλώματος α’ κατηγορίας του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχει λάβει ο Εθνικός Δρυμός.

Τα παραπάνω υπογράμμισε η διευθύντρια Δασών Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη, μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” στο περιθώριο γεωργικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.).

Η κα Σκλαβάκη εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή, όχι μόνο λόγω των πλημμυρών αλλά και λόγω του χιονιού δεν μπορούμε να μπούμε στο φαράγγι. Ελπίζουμε ότι την επόμενη εβδομάδα, με κάποιον τρόπο θα μπορούμε να προσεγγίσουμε το Ξυλόσκαλο. Θα επισκεφτεί κλιμάκιο της Υπηρεσίας τον εθνικό δρυμό για να δούμε τι ζημιές θα υπάρχουν. Θα κάνουμε και εμείς τις προτάσεις μας για αποκατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με δεδομένο ότι το 2019 είναι έτος ανανέωσης του διπλώματος α’ κατηγορίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και, παρά αυτές τις καταστροφές, θεωρούμε ότι με τη δυναμική που έχει ο εθνικός δρυμός δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.