Μουσείο Τυπογραφείας

“Ανάμεσα” στο Φανταστικό και το Πραγματικό

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μαθητές από την Εκκλησιαστική Πατριαρχική Σχολή Κρήτης που βρίσκεται στον Αγιο Ματθαίο εκθέτουν φωτογραφίες τους σε έκθεση που φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Θέμα της έκθεσης είναι η “Σπουδή για το Φανταστικό με θέμα το Πραγματικό”, στην οποία επιβλέπων καθηγητής είναι ο Νίκος Καμπιανάκης.
Ειδικότερα, ο κ. Καμπιανάκης σημειώνει ότι, «πρόκειται για μια σπουδαία έκθεση, με πολύ μεγάλη φαντασία και φωτογραφική ωριμότητα από τα παιδιά στα θέματα που έχουν υλοποιήσει ένα ολόκληρο χρόνο. Οι εικόνες είναι όλες δικές τους και ουσιαστικά η έκθεση αφορά τη φιλοσοφία γύρω από τα πνευματικά αγαθά», όπως τονίζει.
Η έκθεση ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι και την επόμενη Κυριακή. Σύμφωνα με τους μαθητές, όπως ο Κωνσταντίνος Ροβιθάκης, που παραθέτουν τις φωτογραφίες τους, «το αποτέλεσμα είναι φανερό γιατί υπάρχει ομαδικότητα», όπως λέει. «Είναι πολύ όμορφο για μας που έχουμε στο σχολείο μας τον κ. Καμπιανάκη ο οποίος μας μαθαίνει αφιλοκερδώς αυτό που αγαπάμε όλα τα παιδιά του σχολείου. Φέτος για δεύτερη χρονιά εκθέτουμε τη δουλειά μας και νομίζουμε ότι θα αρέσει πάρα πολύ στον κόσμο».
Σύμφωνα με τον Πατέρα Δημήτριο Δερμιτζάκη, η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο ενός 12ημέρου εκδηλώσεων που φιλοξενούνται στο πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουμε καλέσει την Πατριαρχική Σχολή Κρήτης από τον Αγιο Ματθαίο για να συνεργαστούμε, καθώς οι νέοι που βρίσκονται στη Σχολή αναζητούν την Εκκλησία και θέλουν να έχουν την επαφή μαζί της. Εκμεταλλευόμενοι την ιδιαίτερη δημιουργικότητα και δραστηριότητα των παιδιών της Εκκλησιαστικής Σχολής τους καλέσαμε να προβάλλουν για δεύτερη φορά την έκθεση φωτογραφίας που έχουν προβάλλει κατά το παρελθόν με εμπνευστή και οδηγό τον κ. Καμπιανάκη. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την παρουσία της Σχόλης στο πολιτιστικό μας κέντρο και την προβολή της γενικότερα στην τοπική μας κοινωνία», τόνισε ο διάκονος της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.