Μουσείο Τυπογραφείας

Λαογραφικό Μουσείο Χανίων

Αναμένουμε συγκεκριμένες εξελίξεις

04Σε χθεσινό δελτίο Τύπου του Δήμου Χανίων σχετικά με τη συνάντηση του δημάρχου κ. Βάμβουκα με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλη Διγαλάκη,  όπως και το δελτίο αναγνωρίζει, «βασικό αντικείμενο συζήτησης υπήρξε η κοστολόγηση των ανταποδοτικών τελών για το ίδρυμα με βάση το πραγματικό έργο».

• Σύμφωνα πάντα, με το δελτίο Τύπου, ο δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι «δημοσιεύματα ανέφεραν ανακριβώς ότι ο Δήμος αρνήθηκε να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα. Ο Δήμος αντίθετα στηρίζει την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου και όπως ειπώθηκε στον πρύτανη θα συμβάλλει στη δημιουργία του με όποιο τρόπο μπορεί».
• Η στήλη της υπογράφουσας ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ (14-10-16) με τίτλο: «Λαογραφικό Μουσείο Χανίων:  Όχι δήμου στην πολιτισμική “φρεγάτα” της πρώην Γαλλικής · Προχωρά το Πολυτεχνείο Κρήτης με Περιφέρεια και Π.Ε. Χανίων” είχε πράγματι αναφερθεί στην απόρριψη της πρότασης του Πολυτεχνείου Κρήτης για συνίδρυση Λαογραφικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο Κρήτης. Με συγκεκριμένη αναφορά στο γεγονός ότι ο Δήμος Χανίων απάντησε ότι θεωρεί ΜΗ επιλέξιμη τη δράση στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ). Και ότι κατόπιν αυτού το Πολυτεχνείο Κρήτης προχωρά με δική του πρόταση στην Περιφέρεια για την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου.
• Στο δελτίο Τύπου δεν διαψεύδεται ότι το Λαογραφικό Μουσείο στη Γαλλική δεν “πέρασε” στο πρόγραμμα ΒΑΑ του Δήμου Χανίων. Αντίθετα μάλιστα μιλά για στήριξη  της ίδρυσής του Λαογραφικού Μουσείου «με όποιον τρόπο μπορεί». Γενικώς και αορίστως, δηλαδή. Πού είναι, λοιπόν, η ανακρίβεια;
• Τέλος επισημαίνεται ότι στο δελτίο Τύπου γράφεται η θέση του Δήμου Χανίων, αλλά όχι και η απάντηση ή κάποια δήλωση του πρύτανη σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.
• Αρα, αναμένουμε συγκεκριμένες εξελίξεις για την προώθηση της πρότασης για ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου Χανίων στην πρώην Γαλλική Σχολή.
• Και προφανώς πιστεύουμε και χειροκροτούμε πάντα τη συνεργασία Δήμου Χανίων με το κορυφαίο ΑΕΙ του Νομού μας.
• Πάντα με τη θέση ότι τα Χανιά πρέπει να προηγούνται  των όποιων

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.