Μουσείο Τυπογραφείας

«Ανακούφιση» για 65χρονη με χρέη 17.428,74 ευρώ

“Δικαίωση”,  χάρισε το Ειρηνοδικείο Χανίων,  σε 65χρονη χήρα, καθώς με την απόφαση του ορίζει μηδενικές καταβολές στις Τράπεζες που είχε οφειλές, παρότι η ίδια είχε προτείνει στο σχέδιο της εξωδικαστικής διαδικασίας, το ποσό των 100 ευρώ, ως μηνιαία δόση. Επί της απόφασης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , της οποίας είναι μέλος, πρόκειται για καταναλώτρια η οποία βρίσκεται χρεωμένη σε τρεις Τράπεζες, συνολικής χρέωσης 17.428,74 ευρώ.
Το Εισόδημα που διαθέτει: 657,10 ευρώ από σύνταξη. Τα περιουσιακά στοιχεία είναι: α)Στην κυριότητα της  έχει μία κατοικία μικρή 60 τ.μ  κυριότητας 100%   β)Δύο αγροτεμάχια με ελιές  γ) Ι.Χ αυτοκίνητο περίπου 2.000 ευρώ Εμπορικής Αξίας.
Το Ειρηνοδικείο Χανίων, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής και εκτιμώντας την τραγική οικονομική κατάσταση της δανειολήπτριας ,  καθώς  το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της φθάνει τα 1000 ευρώ, (καθώς φιλοξενεί τα δύο παιδιά της ,αλλά και τα εγγόνια της, αποφάσισε:
α)να μη ορίσει κανένα ποσό (μηδενικές καταβολές) μέχρι το έτος 2016 οπότε θα προβεί σε επανεξέταση της οικονομικής δυνατότητας του “προφίλ” της για να καθορίσει δόσεις , σε περίπτωση βελτίωσης αυτού.
β)Διατηρεί την πραγματική και νομική κατάσταση του συνόλου της περιουσίας της αιτούσας.
Συμπερασματικά, σε σχετικό δελτίο τύπουτ αναφέρεται ότι: «Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται μια  ουσίας απόφαση, είναι εντός του νόμου Κατσέλη,  καθώς πρόκειται για φυσικό πρόσωπο,  το οποίο χωρίς δική του υπαιτιότητα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πληρωμή των δόσεων του, το δικαστήριο εκτιμώντας  αυτήν την οικονομική κατάσταση, δύναται, να ορίσει και μηδενικές καταβολές.Ακόμα η απόφαση αυτή, καλεί χιλιάδες δανειολήπτες που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις, να παραδειγματιστούν και να θελήσουν να ενταχθούν στο Νόμο Κατσέλη, όπου είναι ένα σημαντικό εργαλείο να ξεφύγουν από την υπερχρέωση και να ζήσουν μια νέα κοινωνική και οικονομική ζωή».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.