Μουσείο Τυπογραφείας

Η ανάκαμψη…

Το τελευταίο διάστημα κυβέρνηση και μέρος των Μ.Μ.Ε. με πάθος μας διαβεβαίωναν ότι το μνημόνιο τελειώνει, η ανάκαμψη έρχεται και ότι αρχίζει η κυβέρνηση να μοιράζει χρήματα λόγω του σημειωθέντος πλεονάσματος.
Πριν όμως ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, έφτασε το νέο πολυνομοσχέδιο που ισοπεδώνει μισθούς, διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα, καταστρέφει την εγχώρια κτηνοτροφία, εξαφανίζει το επάγγελμα του φαρμακοποιού.
Και οι βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης για άλλη μία φορά θα ψηφίσουν ένα πολυνομοσχέδιο που διαγράφει δικαιώματα δεκαετιών αφανίζοντας παραγωγικούς κλάδους και επαγγέλματα.
Αναρωτιέμαι πώς θα πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού η μείωση και στη συνέχεια η κατάργηση της μισθολογικής ωρίμασης. Πώς θα πείσουν ότι η χώρα θα σωθεί, αν μειωθούν οι συντάξεις, πώς θα σωθούμε, αν το φρέσκο γάλα το προσδιορίζουν οι κερδοσκοπικές εταιρείες, πώς θα γίνει η εξυγίανση της οικονομίας, αν τα φάρμακα ή το ψωμί τα πουλά ο οιοσδήποτε;
Αν δεν βλέπουν το γεγονός, ότι κάθε φορά που ψηφίζουν τα μέτρα που η τρόικα υπαγορεύει, η ζωή μας χειροτερεύει, η ανεργία εκτινάσσεται, ο παραγωγικός ιστός της χώρας καταρρέει, ενώ το χρέος αυξάνεται, τότε είναι ανίκανοι. Αν το βλέπουν, τότε είναι κάτι χειρότερο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.