Μουσείο Τυπογραφείας

Ανάγκη σήμανσης

2gΣτην πλατεία της Ευαγγελίστριας στη Χαλέπα αναφέρεται ο αναγνώστης μας Εμμ. Γαλανάκης και σχολιάζει:
«Στην διασταύρωση αυτή υπάρχει ελλιπής σήμανση όσον αφορά στην πληροφόρηση των οδηγών ότι εισέρχονται σε εκπαιδευτική περιοχή και υπάρχει διέλευση φοιτητών των ΤΕΙ και ιδιαίτερα των μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οδηγοί που δεν το γνωρίζουν ή το αγνοούν ηθελημένα -υπάρχουν δυστυχώς και αυτοί- να εισέρχονται με αυξημένη ταχύτητα με πολύ μικρά περιθώρια αντίδρασης μιας και ειδικά από την οδό Προφήτη Ηλία υπάρχει δυσκολία στην ορατότητα της διασταύρωσης λόγω ελαφριάς στροφής που την εμποδίζει. Αν και κατά τις ώρες έναρξης και λήξης της σχολικής ημέρας υπάρχει σχολική τροχονόμος που βοηθάει τα παιδιά να περνάνε απέναντι, λόγω της ΜΗ ύπαρξης ειδικής σήμανσης κίνησης μαθητών, οι οδηγοί δεν βλέπουν και δεν είναι έτοιμοι ότι θα τα συναντήσουν και ίσως να μην προλάβουν να αντιδράσουν. Αυτό ισχύει, σε μικρότερο βαθμό βέβαια, στην οδό Γεωργίου Ρωμανού αλλά και στην οδό Χαλέπας μόνο και μόνο επειδή η ορατότητα είναι καλύτερη. Γι’ αυτούς τους λόγους καλό θα ήταν η Διεύθυνση του Δήμου που ασχολείται με θέματα σήμανσης να επιληφθεί του θέματος κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη και αποφυγή κάποιου τροχαίου ατυχήματος».

2 σχολια

  • [Μ.Γ.] ~ 13 Φεβρουαρίου 2018 ~ 14:01 ~ Απάντηση

    Ίσως εκτός από τις ανάλογες πινακίδες, αν γράφονταν και πάνω στην άσφαλτο στο ύψος των διαβάσεων η λέξη αργά (με κεφαλαία γράμματα) θα ήταν περισσότερο ορατό από τους οδηγούς.

  • [Coba] ~ 13 Φεβρουαρίου 2018 ~ 18:45 ~ Απάντηση

    Θα μπορουσαν να τοποθετηθουν και σαμαρακια που αναγκαστικά οι οδηγοι που αρεσκονται να αναπτύσσουν ταχυτητα θα κοβουν ταχυτητα!!!!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.