Μουσείο Τυπογραφείας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ:

«Ανάγκη για αλλαγή πολιτικής»

Κεντρική ομιλία στην εκδήλωση της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης με τον Γιώργο Αγοραστάκη
«Χρειάζεται ανατροπή της πολιτικής που δημιουργεί ανεργία, ανασφάλεια και κλείσιμο επιχειρήσεων. Κι αυτό μόνο ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το επιβάλει», επεσήμανε από τα Χανιά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής  Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στην τελική προεκλογική εκδήλωση της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης που έγινε χθες βράδυ στην πλατεία της Σπλάντζιας.
Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων Γιώργος Αγοραστάκης, ο οποίος έκανε λόγο για “μηνύματα νίκης” που στέλνει η προεκλογική καμπάνια του συνδυασμού.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «το δίλημμα των εκλογών είναι σταθερότητα ή αστάθεια. Ομως, πηγή αστάθειας είναι η ίδια η κυβέρνηση Σαμαρά που οδηγεί στη διάλυση και όχι απλώς στην αστάθεια. Συνεπώς, απαιτείται ανατροπή αυτής της πολιτικής για να αρχίσει η ανοικοδόμηση της χώρας και της οικονομίας. Εμείς δεν θέλουμε τη σταθερότητα της ακινησίας. Θέλουμε τη σταθερότητα του “ποδηλάτη”, δηλαδή της κίνησης, των αλλαγών, των ανατροπών. Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα σ’ αυτήν τη χώρα». Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να απο-πολιτικοποιήσει τις εκλογές. «Ο κόσμος έχει πλήρη επίγνωση της μεγάλης σημασίας που έχουν οι εκλογές και πως πέρα από την εκλογή των προσώπων, κρίνεται το μέλλον του τόπου και η ζωή μας. Και δεν είναι υπερβολή αν πω, πως σ’ όλη την Ελλάδα αναπτύσσεται ένα ρεύμα ανατροπής, ένα ρεύμα λαϊκό που το βέβαιο είναι ότι απορρίπτει το παλιό. Δεν έχει καμία αυταπάτη με το σύστημα που είχαμε μέχρι τώρα και με όσους το εκπροσωπούν. Κι γι’ αυτό ακριβώς ο κόσμος κινείται προς την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ».
Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστάκης επεσήμανε ότι η ελληνική και η κρητική οικονομία είναι «χώρος ερειπίων. Αφού κατεδάφισαν την οικονομία και απορρύθμισαν την εργασία, προχωρούν στο ξεπούλημα ο,τιδήποτε του δημοσίου. Τα δωρεάν δημόσια αγαθά, οι δημόσιες υποδομές ξεπουλιούνται, γίνονται αντικείμενα κερδοσκοπίας και για τη χρήση τους οι πολίτες καλούνται να πληρώνουν το τίμημα. Και στην Κρήτη τα πράγματα έχουν αρχίσει να δρομολογούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Στα Χανιά ξεκίνησαν με το ξεπούλημα του αεροδρομίου και ετοιμάζονται για τα λιμάνια, τους εθνικούς δρόμους, την ενέργεια, το νερό, τη δημόσια περιουσία μέχρι και τις παραλίες». Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών ο κ. Αγοραστάκης τόνισε πως είναι πολιτικό καθώς «την επόμενη μέρα θα ληφθούν αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της Κρήτης για τα επόμενα 50 χρόνια. Αποφάσεις που θα δεσμεύσουν όχι μόνο τη ζωή μας, αλλά των παιδιών και των εγγονιών μας. Είναι καθοριστικής σημασίας λοιπόν αυτές οι εκλογές».
Χαιρετισμό απηύθυναν οι υπ. ευρωβουλευτές Ν. Ξυδάκης, Θ. Κοτσιφάκης, ο βουλευτής Γ. Σταθάκης, ενώ το  “παρών” έδωσε και ο Γ. Σαρρής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.