Μουσείο Τυπογραφείας

Ανάγκη εργασιών

arxaiologiko mouseio palio xaniaΜέχρι το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ) πρόκειται να ανοίξει για το ευρύ κοινό το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στην Χαλέπα. Σε ό,τι αφορά το μέλλον του σημερινού Αρχαιολογικού Μουσείου επί της οδού Χάληδων (φωτ.), η γ.γ. του ΥΠ.ΠΟ. Μαρία Βλαζάκη διευκρίνισε χθες ότι απαιτούνται εργασίες λόγω των σοβαρών στατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κτήριο. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου έχει ήδη αποστείλει πρόταση, με μια πρώτη τεχνική τεκμηρίωση, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών προκειμένου η επισκευή του κτηρίου της Χάληδων να ενταχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027.

2 σχολια

  • [Coba] ~ 12 Ιανουαρίου 2019 ~ 14:04 ~ Απάντηση

    Αντε επιτέλους να τεθειος σε λειτουργία το νέο Αρχαιολογικο Μουσειο των Χανιων ώστε να στεγαστει στο παλαιο η Βυζαντινη συλλογή κ να μετατραπεί σε Βυζαντινο Μουσείο!!!!!!!!!

  • [Giannhs] ~ 13 Ιανουαρίου 2019 ~ 10:14 ~ Απάντηση

    Γιατι δεν μας λετε ποτε λιγει η τρεχουσα προγραμματικη περιοδος του ΕΣΠΑ; Εγω πως το ξερω; Μονο απο τα συμφραζομενα καταλαβα οτι θα περιμενωμε μεχρι τελους του 2020.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.