Μουσείο Τυπογραφείας

Αναγκαία η στήριξη του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

Η ανάγκη στήριξης του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, καθώς μέρος των Συλλογών κινδυνεύουν να καταστραφούν από τη διάβρωση, αναδείχθηκε μέσα από την εκδήλωση “Προσεγγίσεις στον ρόλο των Ιστορικών Αρχείων σήμερα” που διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής ο O Σύλλογος “Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Κρήτης”, σε συνεργασία με τα ΓΑΚ/ Ιστορικό Αρχείο Κρήτης στην αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Στην εκδήλωση μίλησαν η κ. Ντίνα Αδαμοπούλου, Προϊσταμένη ΓΑΚ –Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας με θέμα: «Η δημιουργική προσέγγιση του παρελθόντος με το παρόν, μέσω ενός σύγχρονου Αρχείου –Μουσείου. Η περίπτωση των ΓΑΚ –Ιστορικού Αρχείου –Μουσείου Ύδρας» και η κ. Ελένη Κωβαίου, υπεύθυνη Κλειστών συλλογών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα: «Βιβλιοθήκες και Αρχεία στον Παγκόσμιο Ιστό». Κατά την εκδήλωση εκφράστηκαν δημόσια ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τη δημοτική αρχή Χανίων. Επίσης από το Σύλλογο και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης  τιμήθηκαν οι χορηγοί του Αρχείου: Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων & Συνεταιρισμός Ηλεκτρολόγων Χανίων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα Χανιώτικα νέα της Δευτέρας

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.