Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΙΣ ΛΟΥΣΑΚΙΕΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Αναγκαία η δημιουργία Μουσείου Μουσικών Κρήτης

Επισημάνσεις σε εκδήλωση χθες στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων με συμμετοχή περισσότερων από 70 νέων καλλιτεχνών

Την ανάγκη δημιουργίας Μουσείου Μουσικών Κρήτης στις Λουσακιές, ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής το οποίο θα αποτελέσει πρότυπο για βιώσιμη ανάπτυξη στην ενδοχώρα, επεσήμαναν οι διοργανωτές της εκδήλωσης: “Νέοι και Κρητική Παραδοσιακή Μουσική” που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Πάνω από 70 νέοι νέοι καλλιτέχνες από το Μουσικό Σχολείο Χανίων, τα Ωδεία και τις Σχολές Παραδοσιακής Μουσικής του Ν. Χανίων συμμετείχαν στην βραδιά που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουσακιών σε συνεργασία με τον Δήμο Κισσάμου και την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ριζίτικα από τον Ιστορικό Λαογραφικό Καλλιτεχνικό Σύλλογο “Κρητικές Μαδάρες” και συνεχίστηκε με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Βενιζέλειου Ωδείου, Ιωάννη Αντωνογιαννάκη.
4Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσακιών, Στέλιος Κουνελάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας του Μουσείου Μουσικών Κρήτης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι όποιες αντιρρήσεις υπάρχουν με τον τόπο και την χρηματοδότηση θα καμφθούν διότι και η Περιφέρειας Κρήτης και ο ίδιος ο περιφερειάρχης έχει δώσει δείγματα».
Ακολούθησε ομιλία από τον δάσκαλο – διευθυντή του 3ου δημοτικού σχολείου Κισσάμου, Αντώνη Σπανουδάκη για το ρόλο του Μουσείου Μουσικών Κρήτης στην εκπαίδευση καθώς «θα προσφέρει μία ευρεία κλίμακα δραστηριοτήτων και εμπειριών».
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των νέων μουσικών από τις σχολές παραδοσιακής μουσικής: Ενορίας Αγίου Αποστόλου Θωμά Νέου Χωριού Αποκορώνου, Πολιτιστικού Παραδοσιακού Συλλόγου Σελίνου, Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων, Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου και Σελίνου – Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο, Λαϊνάκη Λεωνίδα, Μαρτσάκη Αντώνη, Συλλόγου Μουσικών Ν. Χανίων “Ο Χάρχαλης”, Μουσικού Σχολείου Χανίων.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Κισσάμου Θεόδωρο Σταθάκη κ.α. ενώ η εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο δάσκαλος – ειδικός παιδαγωγός, Γιώργος Κανδαράκης, έκλεισε με την κοπή πίτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουσακιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.