Μουσείο Τυπογραφείας

Ανάδειξη βυζαντινού τείχους

SKALWSIESΕργασίες καθαρισμού και ανάδειξης του τμήματος του βυζαντινού τείχους που βρίσκεται στην πλευρά της πλατείας Κατεχάκη (στο παλιό Τελωνείο) πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες συνεργεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων. Με δικό της προσωπικό και πόρους η Εφορία συνεχίζει τις προσπάθειες για να βελτιώσει την κατάσταση των οχυρώσεων σε όλη σχεδόν την παλιά πόλη.

«Στα πλαίσια των εντολών της προϊσταμένης μας της κ. Ε. Παπαδοπούλου προχωράμε σε εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και ανάδειξης των τειχών και συγκεκριμένα του βυζαντινού τείχους. Αυτές τις ημέρες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στην οδό Αγ. Μάρκου, εργαζόμαστε πάνω στο τμήμα του βυζαντινού τείχους που βρίσκεται στην πλατεία Κατεχάκη» είπε στα “Χ.Ν.” ο αρχιτεχνίτης της υπηρεσίας κ. Μανώλης Τσιτσιρίδης. Στα πλαίσια των εργασιών θα καλυφθούν και ορισμένες κακές εικόνες όπως σωλήνες αποχέτευσης κα. που εφάπτονται με το τείχος.

«Με την ολοκλήρωση της Κατεχάκη ο προγραμματισμός μας είναι να προχωρήσουμε στο τμήμα των τειχών που βρίσκονται πίσω από το λιμεναρχείο (οδός Αφεντούλιεφ) προκειμένου έτσι να ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό η ανάδειξη του βυζαντινού τείχους. Όλες οι εργασίες γίνονται με προσωπικό και πόρους της Εφορίας Αρχαιοτήτων καθώς αποτελεί πολιτική της υπηρεσίας μας να αξιοποιεί όσο το δυνατόν καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό και τα χρήματα που έχει στη διάθεση της» ανάφερει ο κ. Τσιτσιρίδης.

Αναφορικά με το τμήμα του βυζαντινού τείχους που αποκαλύφθηκε μετά το γκρέμισμα κτηρίων στην οδό Σήφακα, το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών έχει ολοκληρωθεί. Μένει μόνο μια σχετική έγκριση από το Υπουργείο για να αποκατασταθούν οι τρύπες που προκλήθηκαν στο τείχος με πέτρες που έχουν συγκεντρωθεί για αυτό το σκοπό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.