Μουσείο Τυπογραφείας

Αν δεν έχει Σούπερ Λιγκ 1… θα έχει Σούπερ Λιγκ 2

≈—√œ‘≈À«” -  …””¡Ã… œ” (FOOTBALL LEAGUE 2018-2019)Οπως και να ‘χει, ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η πορεία για τον Πλατανιά και τον ΑΟΧ/Κισσαμικό στο τέλος του μαραθωνίου της Φούτμπολ Λιγκ, τη νέα χρονιά τους περιμένει η Σούπερ Λιγκ 2. Ζητούμενο για τον ΑΟΧ/Κισσαμικό είναι, με τα ανεβοκατεβάσματα που παρουσιάζει η πορεία του, να βρίσκεται στη δεκάδα, για τον δε Πλατανιά η συζήτηση γίνεται αν δεν είναι μέσα στις δύο πρώτες θέσεις.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης όχι μόνο το ξεκαθάρισε οριστικά για την αναδιάρθρωση αλλά σε συνέντευξή του προχώρησε και σε διευκρινίσεις. «Πρέπει να καταστεί σαφές, η τροπολογία δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση, αλλά την τελική ενέργεια για να συμβαδίζουν τα νέα δεδομένα με το νόμο. Θα πρέπει να γίνει ακόμη σαφές ότι στην τροπολογία δεν ορίζεται αριθμός ομάδων, αλλά η δομή των πρωταθλημάτων», σημείωσε, προσθέτοντας, «ως εκ τούτου οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να προχωρήσουν με τον προγραμματισμό της νέας σεζόν και όσοι επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτα, να πάψουν να προπαγανδίζουν θεωρίες συνωμοσίας, καθώς η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει όπως έχει προβλεφθεί εξ αρχής»…

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Υπενθυμίζεται για μια ακόμη φορά τι θα ισχύσει στο τέλος της σεζόν για τα τρία πρωταθλήματα (Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ).
• Υποβιβάζονται στη Σούπερ Λιγκ 2 οι τρεις τελευταίες ομάδες της φετινής Σούπερ Λιγκ.
• Ο πρωταθλητής της Φούτμπολ Λιγκ ανεβαίνει απευθείας στη Σούπερ Λιγκ 1.
• Ο δευτεραθλητής της Φούτμπολ Λιγκ παίζει μπαράζ (μέσα-έξω) με τον 4ο από το τέλος της Σούπερ Λιγκ. Ο νικητής θα βρεθεί στη Σούπερ Λιγκ 1 και ο ηττημένος στη Σούπερ Λιγκ 2.
• Η Σούπερ Λιγκ 1 και η Σούπερ Λιγκ 2 θα αποτελούνται από 14 και 12 ομάδες αντίστοιχα.
• Στη Σούπερ Λιγκ 2 θα πάρουν την άνοδο από τη Φούτμπολ Λιγκ 8 ομάδες, από την 3η έως τη 10η θέση. Η τελευταία θέση θα κριθεί από το διπλό παιχνίδι μπαράζ.
• Ο 11ος και ο 12ος της Φούτμπολ Λιγκ θα παραμείνουν στην κατηγορία και οι 4 τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική. Οι δε 8 πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής θα σχηματίσουν το νέο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ που θα απαριθμεί 10 ομάδες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.