Μουσείο Τυπογραφείας

Άλλη μία εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου;

Κύριε διευθυντά,
μόνο με τακτικούς και συστηματικούς ελέγχους και ανάλογες κυρώσεις, που θα μοιράζονται μαγαζάτορας και πελάτης που καπνίζει, μπορεί να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Οι έλεγχοι αρχικά πρέπει να είναι πολλοί. Μπορούν αργότερα, όταν θα είναι πλέον αυτονόητο πως δεν καπνίζει κανείς σε δημόσιους χώρους, να γίνουν λιγότεροι. Όταν θα εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος σε ΌΛΑ τα μαγαζιά, δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των μαγαζιών, σχετικά με το αν μπορεί να καπνίσει κάποιος σε αυτά και έτσι δεν θα χάνουν οι μαγαζάτορες πελάτες. Στο σπίτι δεν θα μένει κανείς μόνο και μόνο για να καπνίσει.
Μόνο η καθολική εφαρμογή αυτού του νόμου έχει νόημα. Η προσπάθεια πρέπει να πάει ως το τέλος της. Μέχρι να υπάρχει το ζητούμενο αποτέλεσμα. Όλα τ’ άλλα είναι καπνός κοπανιστός.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εγκρίνει τον αντικαπνιστικό νόμο. Ακόμα και οι περισσότεροι καπνιστές! Σχεδόν σε όλο τον πλανήτη εφαρμόζεται αντικαπνιστικός νόμος. Άρα δεν υπάρχει λόγος για αμφισβητήσεις.
Γιώργος Κιαγιάς

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.