Μουσείο Τυπογραφείας

Αλλάζει η νοοτροπία;

Μια  είδηση από την προχθεσινή μέρα έρχεται να δείξει πόσο σέβονται τους θεσμούς εκείνοι οι οποίοι τους υπηρετούν:
Οπως έγινε, λοιπόν, γνωστό,  διακόπηκαν οι εργασίες της Βουλής γιατί, άκουσον -άκουσον, ούτε μία από τις οκτώ επίκαιρες ερωτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν δεν συζητήθηκαν καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί δεν ήταν παρόντες.
Οι επίκαιρες ερωτήσεις απευθύνονταν στους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών, οι οποίοι δήλωσαν είτε κώλυμα είτε αναρμοδιότητα.
Δικαίως ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης σχολίασε:
«Δυστυχώς η Βουλή συνεδριάζει σήμερα χωρίς κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν ήταν αναπόφευκτο αυτό να γίνει ή αν θα μπορούσε να γίνει κάποια αναδιάταξη. Να θέσω το ερώτημα. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Και γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;».
Τι να πει κανείς; Ειδικά για τους υπουργούς οι οποίοι ελέγχονται διά των ερωτήσεων των βουλευτών και οφείλουν να είναι παρόντες για να δίνουν απαντήσεις. Αποτελεί ντροπή η απουσία τους.
Σημεία των καιρών, θα πει κανείς. Και η διαπίστωση, δυστυχώς, θλιβερή: Η νοοτροπία πολιτικών – υπουργών δεν αλλάζει. Οσο, όμως, ζουν στον δικό τους “γυάλινο κόσμο”, μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας και όσο θα μεγαλώνει το έλλειμμα δημοκρατίας μέσα από τις ερήμην του απλού κόσμου αποφάσεις τόσο θα αυξάνεται ο θυμός των πολιτών που θέλουν, επιτέλους, να δουν πραγματικό φως στο βάθος αυτού του σκοτεινού τούνελ…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.