Μουσείο Τυπογραφείας

Aλλαξε ο Μανωλιός…

Μια εσωτερική υπόθεση του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε η χθεσινή εκλογική “μάχη” για τον ηγέτη της νέας παράταξης στον χώρο του κέντρου. Αυτό αποτυπώνεται στα ποσοστά που έλαβαν οι 9 υποψήφιοι. Oσο για τη συμμετοχή, οι 200.000 ψηφοφόροι είναι κατά 140.000 λιγότεροι από όσους έδωσαν την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2015.
Αυτό που διαπιστώνει ο εξωτερικός παρατηρητής, είναι πως στη χθεσινή διαδικασία αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος δεν έχει λάβει το μήνυμα που στέλνουν τα τελευταία χρόνια οι Eλληνες ψηφοφόροι.
Κεντροαριστερά, σοσιαλδημοκρατία, προοδευτικό κέντρο, όπως και να χαρακτηριστεί ο συγκεκριμένος χώρος, συνεχίζει να διανύει μια βαθύτατη κρίση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Κρίση ταυτότητας, κρίση αξιών, κρίση στη σχέση εμπιστοσύνης με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της.
Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρα ανάγκη ένα νέο φορέα που θα καλύψει το κενό εκπροσώπησης σε αυτό το κομμάτι του πολιτικού φάσματος, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει με συνταγές ή λογικές του παρελθόντος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.