Μουσείο Τυπογραφείας

Αλλαγή ταυτότητας φύλου

Πολλά στραβά κι ανάποδα συμβαίνουν σήμερα, που τα συνηθίσαμε και δεν τους δίνουμε σημασία.  Μέχρι που η αντιπολίτευση υποστηρίζει προτάσεις νόμων, τις οποίες απορρίπτει το ένα από τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα. Τούτο γίνεται υποκριτικά, να μην χαθεί η δεδηλωμένη, αλλά εμμέσως να προκαλέσει εσωτερικό διχασμό στο πλειοψηφούν κυβερνητικό σχήμα.
Το ευτράπελο βγήκε απ’ τη συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής με το σχέδιο νόμου, περί “αλλαγής ταυτότητας φύλλου”, όπου βουλευτής των ΑΝΕΛ ανήγγειλε, ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη, προσέθεσε δε, ότι υπάρχουν και άλλοι, που θα τον ακολουθήσουν. Διέρρευσε η πληροφορία, ότι και κυβερνητικοί βουλευτές βρίσκονται προς αυτή την κατεύθυνση, όταν ο νόμος φτάσει στην Ολομέλεια.
Ν.Δ. και ΔΗΣΥΜΠ είχαν αποφασίσει να καταψηφίζουν και αυτοί τα νομοσχέδια, στα οποία υπάρχε αντίρρηση κάποιων βουλευτών της κυβέρνησης. Για τούτο το Μ. Μαξίμου είχε επιστήσει την προσοχή των βουλευτών, να μην προωθούνται Ν/Σ αν κάποια διάταξη είναι αντίθετη με απόψεις των βουλευτών του Π. Καμμένου, όσα δε έχουν περάσει από επιτροπή, να επαξεταστούν και να αφαιρεθούν αμφισβητούμενες διατάξεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα ριζοσπαστικό συνονθύλευμα αριστερών, φέρνει ένα “προοδευτικό” Ν/Σ και οι ΑΝΕΛ με το ακροδεξιό προφίλ τους δεν το ψηφίζουν με την υποκριτική δικαιολογία των υπερπατριωτών. Πρόκειται για μεταρρύθμιση, όχι αναπτυξιακή, αλλά “προοδευτική” η οποία όπως διατυπώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορεί να μείνει πίσω επειδή διαφωνεί ο Π. Καμμένος». Ελα όμως, που υπήρξαν αντιπολιτευόμενοι, που υπερψήφισαν το Ν/Σ, που καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ! Το φαινόμενο εξηγείται πολλαπλώς. Μία φορά ότι η ψήφος είναι συνειδητή. Η άλλη ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έπεφτε η κυβέρνηση και θα γίνονταν εκλογές, που δεν τις θέλει κανείς, διότι οι μισοί απ’ τους σημερινούς βουλευτές θα πάνε σπίτια τους! Μια τρίτη εξήγηση είναι, ότι επρόκειτο για δέσμευση προειλημμένων υποσχέσεων.
Ο Π. Καμμένος δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρά με το Ν/Σ “αλλαγής ταυτότητας φύλου”. Είχε αντισταθεί και για την περίπτωση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, ίσως και σε άλλες περιπτώσεις, που για λόγους εθνικούς δεν πήραν δημοσιότητα. Αν ένας πολιτικός διέπεται από ιδανικά, τα ακολουθεί υποστηρίζοντας τις αρχές του μέχρι τέλους. Δεν τον πιάνει ανασφάλεια και “ιδεολογική οσφυαλγία” ώστε να καταφύγει σε “πολιτική οσφυκαμψία”.
Εάν ένα Ν/Σ θεωρείται ως επουσιώδες σου επιτρέπουν να δώσεις ψήφο κατά συνείδησιν, αν όχι σου επιβάλλουν κομματική πειθαρχία με σαφείς οδηγίες και υποδείξεις. Τι λέμε όταν ένας μεταπηδά απ’ το ένα κόμμα στο άλλο; Υποψιαζόμαστε, ότι δεν έχει ιδολογία και αρχές, που για να τις αλλάξεις πρέπει να διαθέτει μερικές απ’ αυτές.
Ενα Ν/Σ, αν κρίνεται σωστά, απ’ όσους διαθέτουν αρχές, πρέπει να ψηφίζεται με γνώμονα τη χρησιμότητά του στο κοινωνικό σύνολο, το οποίον στηρίζει η κυβερνητική εξουσία, σεβόμενη τους θεσμούς. Συμβαίνει τούτο με το Ν/Σ “αλλαγής ταυτότητας φύλου”; Σε τι θα ωφελήσει την κυβέρνηση του αλλοπρόσαλλου σχήματος των “ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ”; Μάλλον σε τίποτα, όταν καταστρατηγούν θεσμούς, παραβαίνουν υποσχέσεις και κυβερνούν με σκέψη τη διατήρηση της εξουσίας, για την οποία έχουν παραμερίσει ευπρέπεια και κανόνες.
Τα όρια, μέσα στα οποία ο πολιτικός πρέπει να δράσει, που δεν χαρακτηρίζονται από στενότητα πνεύματος, αλλά από “ηθικές αξίες”, βρίσκονται σε αξιώματα δημοκρατίας και όχι σε περιστασιακές συμμαχίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.