Μουσείο Τυπογραφείας

Αλλαγές στο άρθρο για τον βιασμό προανήγγειλε ο Μ. Καλογήρου

mixalis-kalogirouΝομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο, που αφορά στον ορισμό του βιασμού, ανακοίνωσε όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, πως θα φέρει στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο υπουργός σημείωσε πως «δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα» και πως «διατηρείται κακούργημα». Πρόσθεσε ωστόσο πως σε συνεννόηση με τα μέλη των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών θα υπάρχει νομοτεχνική βελτίωση. Σημειώνεται πως για το θέμα είχαν υπάρξει αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή ενστάσεις υπάρχουν για το χρόνο έναρξη ισχύος του Ποινικού Κώδικα με τον Σταύρο Κοντονή από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει «δραματική έκκληση να μην βιαστούμε να γίνουν οι αλλαγές μέσα στη δικαστική περίοδο».

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας συνεχίζεται χωρίς τα κόμματα της αντιπολίτευσης -με εξαίρεση το Ποτάμι- και η ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων θα γίνει σήμερα. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις και κατηγορεί την κυβέρνηση που στοχεύει στη ψήφιση ρουσφετολογικών διατάξεων. Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης- εκτός από το Ποτάμι- αποχώρησαν και από τη σημερινή συνεδρίαση, όπως είχαν πράξει και χθες στην κύρωση δύο συμβάσεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.