Μουσείο Τυπογραφείας

Aλυτα προβλήματα στο νομό Χανίων

1Σε Λάκκους, Πρασσέ, Φωτακάδω, Σκορδαλού εντοπίζονται τα περισσότερα από 20 σπίτια που έχουν κριθεί ως ακατάλληλα για κατοίκηση από μηχανικούς της Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών.

Η εξέταση κατοικιών θα συνεχιστεί και αυτήν την εβδομάδα τόσο στα παραπάνω χωριά, όσο και σε Φουρνέ , Σκινέ, Μεσκλά, όπου υπάρχουν πολλά σπίτια με ρηγματώσεις. Την ίδια στιγμή παραμένουν ακόμα δύο εβδομάδες μετά την μεγάλη κακοκαιρία οικισμοί στην Κίσσαμο που ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η ύδρευση. «Οι μηχανικοί του δημοσίου θα επανέλθουν αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να συνεχιστούν οι καταγραφές των σπιτιών που δεν είναι κατοικήσιμα ή χρήζουν άμεσων επεμβάσεων.

Πιστεύω ότι αυτές τις ημέρες θα έχουμε μια αναλυτική έκθεση τους για όλα τα σπίτια που δεν είναι κατοικήσιμα έτσι ώστε να δούμε τι θα κάνουμε για τη φιλοξενία των ανθρώπων που έμεναν εκεί» είπε στα “Χ.Ν.” ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γ. Μαλανδράκης. Σημειώνεται ότι οι δημότες που διαπιστώσουν ότι τα κτήρια τους έχουν υποστεί ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία μπορούν να το δηλώνουν τηλεφωνικά στο Δήμο στο 2821341011, ηλεκτρονικά στο dimos@platanias.gr, αυτοπροσώπως καταθέτοντας αίτηση στο πρωτόκολλο του Δήμου στα Δημοτικά Καταστήματα  ή στον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου της τοπικής κοινότητας στην οποία υπάγονται.

Ο δήμαρχος Πλατανιά εξάλλου, ζήτησε την περασμένη Πέμπτη τη συνδρομή του ΤΕΕ στην εξεύρεση προσωρινής λύσης γεφύρωσης του ποταμού Κερίτη. Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή του , για τα θέματα αποκατάστασης της καταστραφείσας οδοποιίας , του έλεγχου και αποκατάστασης γεφυρών, καθώς και προεκτιμήσεις των καταστροφών, για τις προτάσεις που γίνονται προς την Πολιτεία.

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ

Την ίδια στιγμή χωριά όπως Σάσαλος στον Δήμο Κισσάμου παραμένουν χωρίς νερό ύδρευσης από το κεντρικό σύστημα το οποίο έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

Όπως εξηγεί στα “Χ.Ν.” η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Ελένη Κουκουλάκη «το αντλιοστάσιο που τροφοδοτούσε όλα σχεδόν τα σπίτια του χωριού με νερό έχει κυριολεκτικά διαλύσει και στην ουσία δεν υπάρχει δρόμος για να πάει εκεί κάποιο συνεργείο και να επιχειρήσει να το επισκευάσει. Θα πρέπει να επιστρέψει ο ποταμός στην φυσική του θέση και να γίνει το αναγκαίο έργο. Αυτή τη στιγμή ορισμένες γειτονιές παίρνουν νερό από πηγές που υπάρχουν εκεί αλλά είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί το έργο στο αντλιοστάσιο».

Παράλληλα στο χωριό υπάρχουν και μια σειρά άλλα προβλήματα που εκκρεμούν.

•  Η επαρχιακή και η δημοτική οδοποιία είναι σε πολύ κακή κατάσταση το ίδιο και η αγροτική που είναι είναι ολοκληρωτικά κατεστραμμένη. Ο δρόμος προς τις Μυλωνές παραμένει κλειστός, το ίδιο και προς τα Σελιά που έχει καταρρεύσει.

• Πριν το Σάσαλο στη θέση “ Χαλασές” σε δύο σημεία τουλάχιστον έχουν γίνει μεγάλες κατολισθήσεις και απαιτείται η παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας για να γίνει ένα έργο αποκατάστασης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.