Μουσείο Τυπογραφείας

Aλυτα προβλήματα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Παλαιόχωρας

sxoleioΆλυτα παραμένουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Γυμνάσιο – Λύκειο Παλαιόχωρας.
Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 σε συνεδρίασή της η σχολική κοινότητα Γυμνασίου-Λυκείου Παλαιόχωρας συζήτησε τα προβλήματα λειτουργίας τους Σχολικού Συγκροτήματος και επισήμανε αναλυτικά τα παρακάτω:
«1. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διδασκαλία σε δύο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (Χημεία-Οικονομία) καθώς και σε Πολιτική Παιδεία, Θρησκευτικά, Κοινωνιολογία, Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών, Φιλοσοφία.
2. Ενεργοποιήθηκαν αποσπάσεις εκπαιδευτικών πριν την αντικατάστασή τους.
3. Το παρόν εκπαιδευτικό προσωπικό αδυνατεί να βγάλει ωρολόγιο πρόγραμμα. (π.χ. την τελευταία εβδομάδα έχουμε 6 καθηγητές για 7 τμήματα για συνολικά 100 μαθητές στο Λύκειο  και ομοίως για τους 140 μαθητές στο Γυμνάσιο.)
4. Μαθήματα που δεν διδάσκονται στο Γυμνάσιο: Μαθηματικά 5 ώρες, Φιλολογικά 12 ώρες, ΚΠΑ 6 ώρες, Πληροφορική 5 ώρες, Αγγλικά 6 ώρες, Γερμανικά 14 ώρες, Γαλλικά 12 ώρες, Μουσική 7 ώρες και Εικαστικά 7 ώρες. Μαθήματα που δεν διδάσκονται στο Λύκειο: Χημεία (Α,Β,Γ τάξη), Οικονομία (Γ προσ/σμού), Βιολογία (Α τάξη), Γλώσσα (Β τάξη), Πολιτική Παιδεία (Α-Β τάξη), Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών(Β προσ/σμού),  Θρησκευτικά(Α,Β,Γ τάξη), Φιλοσοφία (Β τάξη) και την τελευταία εβδομάδα σταμάτησαν και έμειναν ακάλυπτες 20 ώρες Μαθηματικών και 11 ώρες Φιλολογικών.

Αφού συζητήθηκαν και αναλύθηκαν εκτενώς τα παραπάνω επισημάνθηκαν οι αιτίες που δημιουργούν αυτήν την κατάσταση. Τονίστηκε ότι είναι μία κατάσταση που οξύνεται χρόνο με το χρόνο, οπότε ως  Σχολική Κοινότητα διεκδικεί:
1. Να προωθηθεί άμεσα προς ψήφιση η πρόταση της ΔΔΕ Χανίων για αλλαγή στη μοριοδότηση του σχολικού συγκροτήματος και χαρακτηρισμού του ως δυσπρόσιτο.
2. Άμεση πρόσληψη και τοποθέτηση εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα κενά που αναφέρονται παραπάνω.
3. Κάθε απόσπαση ή άδεια άνευ αποδοχών σε φορείς του ΥΠΠΕΘ ή σε άλλα σχολεία να ενεργοποιείται μετά την πλήρη κάλυψη του κενού που θα δημιουργηθεί.
4. Οι ώρες στα κενά–πλεονάσματα να υπολογίζονται ενιαία στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου–Λυκείου Παλαιοχώρας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
5. Χρήση του δικαιώματος του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ορίζει τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών ήδη από τη Β’ φάση».

Στη σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται επίσης ότι «σε όλη αυτή την ήδη δραματική κατάσταση, τις επόμενες ημέρες της συνεδρίασης, προστέθηκαν οι παραιτήσεις των ορισμένων αναπληρωτών καθηγητών, με αποκορύφωμα την κατάληψη των γραφείων της ΔΔΕΧ, η οποία πάγωσε τη διαδικασία τοποθετήσεων και διευθέτησης των προβλημάτων μας». Έτσι, συνεχίζει η ανακοίνωση, «φτάσαμε στο σημείο να υπολειτουργούμε στα μέσα του Νοέμβρη, να μη μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάλυψη των κενών μας και να αδυνατούμε να επικοινωνήσουμε με τη ΔΔΕΧ».
Η σχολική κοινότητα ζητά «άμεση πρόσληψη καθηγητών ώστε να μπορέσουν οι 35 μαθητές της Γ’ τάξης να προχωρήσουν προς τις εξετάσεις τους με τα ίδια εφόδια που έχουν και οι υπόλοιποι μαθητές άλλων σχολείων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.