Μουσείο Τυπογραφείας

“Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων” ή όταν η Αλίκη είμαστε όλοι εμείς

Ένας βιαστικός κούνελος. Ένας τρελός καπελάς και η ιδιόρρυθμη παρέα του. Μια δύσθυμη βασίλισσα που όλο εκνευρίζεται και ζητά να… πέσουν κεφάλια. Ένας παράξενα χαμογελαστός γάτος. Και ένα κορίτσι που βαριέται φρικτά την βικτωριανή καθημερινότητά της και αποδρά με την φαντασία της.
Αυτή είναι σε τίτλους η ιστορία της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, της κλασικής ιστορίας του Λιούις Κάρολ που διασκεύασε ο Δημήτρης Αδάμης και συνδύασε με το “Μέσα από τον καθρέφτη και τι είδε η Αλίκη εκεί” και παρουσιάστηκε στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου την περασμένη Τρίτη.
Η ιστορία -παραμύθι ή αλήθεια; Όνειρο ή φαντασία;- και πόσο απέχουν το ένα από το άλλο, καθήλωσε μικρούς και μεγάλους που παρακολούθησαν τις περιπέτειες της Αλίκης σε έναν κόσμο «άνω κάτω», έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από τον δικό μας, έναν κόσμο όπου όλα -μα όλα- μπορούν να συμβούν…
Καταπληκτικός -στον ρόλο του Άσπρου Κούνελου- (αλλά και του Γρύπα, και πολλών ακόμα ηρώων που έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή) ο αεικίνητα αστείρευτος Γιάννης Φιλίππου που γοήτευσε μικρούς και μεγάλους.
Εξαιρετικοί και οι υπόλοιποι ηθοποιοί η απίθανη Σοφία Πανάγου, στον ρόλο της Αλίκης, ο Δημήτρης Αγοράς, ο Χανιώτης Αλέξης Βιδαλάκης, ο Δημήτρης Καπετανάκος, η Δανάη Σδούγκου, και η Μαριλίζα Χρονέα) που ταξίδεψαν τα παιδιά στην μαγευτική χώρα των θαυμάτων, μια χώρα που υπάρχει στην φαντασία όλων όσων αγαπούν τα παραμύθια, τα μυθολογικά πλάσματα, τις ιστορίες, το  παράδοξο…
Η παράσταση -όπως και σχεδόν κάθε παράσταση δια χειρός Αδάμη που ετοιμάζουν οι «μαγικές σβούρες»- είναι μια ακόμα απόδειξη πως το θέατρο δεν έχει ηλικία, πως το παιδικό θέατρο μπορεί κάλλιστα να το απολαύσει και ο πιο απαιτητικός ενήλικος και πως οι ιστορίες, κάνουν πάντα όλα τα παιδιά -όσο μικρά ή μεγάλα είναι- να έρχονται πιο κοντά, να αποκτούν περισσότερες ευαισθησίες και να βλέπουν τον κόσμο με άλλα μάτια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.