Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Αλ. Μαρκογιαννάκης για τα τροχαία στο οδικό δίκτυο της Κρήτης

0748__DPC8100Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης με ανακοίνωση του σχολιάζει ως προς τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται στο οδικό δίκτυο της Κρήτης. Όπως αναφέρει,  « ένα αρνητικό ρεκόρ διεκδικεί για άλλη μία φορά η Κρήτη, όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα. Με αφορμή το νέο θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Γεράνι με θύμα έναν ακόμη νέο άνθρωπο, διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά ότι οι ελλείψεις του οδικού δικτύου της Κρήτης είναι μεγάλες και χρειάζονται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις και τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωσή του».

«Άλλη μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό. Η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Από την αρχή της χρονιάς έως τώρα έχουν καταγραφεί 10 απώλειες. Έχουμε υποχρέωση να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να μηδενίσουμε το αρνητικό ρεκόρ που καταγράφει ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων. Πρώτο μας μέλημα να ξεκινήσουμε από τα σχολεία γιατί η οδική συμπεριφορά είναι θέμα παιδείας. Σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους κοινωνικούς φορείς και τις εθελοντικές ομάδες του νησιού να οργανώνουμε διαρκώς εκδηλώσεις και καμπάνιες για να καλλιεργήσουμε στα παιδιά, από μικρή ακόμα ηλικία, σωστή οδική παιδεία και αγωγή για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Παράλληλα όμως θα πρέπει να τελειώνουμε σε επίπεδο έργων και υποδομών με την κατασκευή ενός σύγχρονου οδικού άξονα στη Κρήτη. Έχουν περάσει ολόκληρες δεκαετίες και ακόμη συζητούμε για την ποιότητα και την κατάσταση του οδοστρώματος, τον μη λειτουργικό του φωτισμό και την ελλιπή σηματοδότηση του οδικού δικτύου. Ως πότε; Οι πολίτες δεν αρκούνται στο να ξεκινούν μονάχα οι διαδικασίες, πρέπει κάποια στιγμή και να ολοκληρώνονται. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Η στασιμότητα κοστίζει ανθρώπινες ζωές» επισημαίνει.

1 σχολιο

  • [Coba] ~ ~ ~ Απάντηση

    Γιαυτο ας κατασκευαστει επιτέλους ενας συγχρονος αυτοκινητοδρομος που να συνδέει την Δυτικη με την Ανατολικη Κρήτη όπως κ να βελτιωθει και το επαρχιακο δικτυο με αξιοπρεπεις εισοδους κ εξοδους ωστε να συνδέονται με ένα αξιοπρεπες οδικο δικτυο κ τα χωριά της Κρητης!!!!!!!!!Οψομεθα!!!!!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.