Μουσείο Τυπογραφείας

Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές στην Ελλάδα στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων όσον αφορά τον κορωνοιό.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο υπ. Υγείας Β. Κικίλιας.

Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

Όπως έγινε γνωστό με ποινή φυλάκισης έως δύο ετών επισύρει η μη συμμόρφωση φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε και επιβάλλει την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Ο Δήμος Κισσάμου σε ανακοίνωση του  γνωστοποιεί πως: «Κατόπιν της υπ’ αριθμό πρωτ 13776/27-02-2020 κοινής Υπουργικής απόφασης των Υπουργείων Υγείας , Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών ματαιώνονται όλες οι Καρναβαλικές Εκδηλώσεις στην χώρα λόγω αμέσου κινδύνου δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοιού.
Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω απόφαση , ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης Γεώργιος και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Ξηρουχάκη Άλκηστη σας ενημερώνουν ότι δυστυχώς ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Κισσάμου από τις 29/2/2020 έως και 2/3/2020».

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Ο Δήμος Χανίων γνωστοποιεί πως : «Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, ματαιώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ή συνδιοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ από αύριο, Παρασκευή 28/02/2020 έως και την Κυριακή 01/03/2020, λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας».
Σχετικά με τις εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας, θα ακολουθήσει ανακοίνωση σήμερα.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Στον Δήμο Αποκορώνου, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αύριο στις 3 το μεσημέρι στις Βρύσες, με μοναδικό θέμα της καρναβαλικές εκδηλώσεις όπου και θα τεθεί σε ψηφοφορία από το Σώμα, η εφαρμογή της εγκυκλίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου η σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου κρίνεται αναγκαία καθώς πρόκειται για εκδηλώσεις με συνδιοργανωτή το δήμο ενώ είχαν δοθεί και επιχορηγήσεις σε συλλόγους και σωματεία.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

Στην Παλαιόχωρα, όπου έχει προγραμματιστεί η μεγάλη καρναβαλικό παρέλαση του 29ου “Παλιοχωρίτικου καρναβαλιού” για το Σάββατο, ο δήμος Καντάνου Σελίνου επιφυλάσσεται για τις ενέργειες του καθώς το “Παλιοχωρίτικο καρναβάλι” δεν διοργανώνεται από τον Δήμο αλλά από αυτόνομο σύλλογο, τον Σύλλογο Παλαιοχωρίτικου Καρναβαλιού. Από την πλευρά του ο Σύλλογος, όπως ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα, μετά από έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και τέθηκε το θέμα του Καρναβαλιού, «τα μέλη του ψήφισαν κατά πλειοψηφία υπέρ της κανονικής διεξαγωγής του Καρναβαλιού το Σάββατο στις 18:30, όπως και για τις επόμενες εκδηλώσεις, την 1η Μαρτίου στις 20:00 το κάψιμο του καρνάβαλου και στις 2 Μαρτίου στις 11:00 τα κούλουμα στην παραλία του Γραμμένου».

Ο ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, σε δηλώσεις του σε αθηναικά μέσα ενημέρωσης εξέφρασε τη δυσφορία του και την αντίθεση του στην απόφαση, τονίζοντας ωστόσο ότι ως Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να τη σεβαστεί. «Για εμάς Καρναβάλι δεν είναι μόνο αυτό το Τριήμερο πρόκειται για μια διαδικασία που προτοιμάζεται έναν ολόκληρο χρόνο από τις καρναβαλικές ομάδες με την υποστήριξη του Δήμου. Εμάς δεν μας ρώτησε κανείς απλώς μας το ανακοίνωσαν».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.