Μουσείο Τυπογραφείας

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κρήτης – Ραφήνας

Υπεγράφησαν σήμερα από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι τροποποιήσεις των δρομολογίων στα δύο πλοία της Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου, που θα συνδέσουν από 13 Απριλίου τη Ραφήνα με την Κρήτη, με ενδιάμεσους σταθμούς έξι νησιά των Κυκλάδων, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η Σύρος.

Πρόκειται για τα πλοία Superferry και Superferry II, που θα πραγματοποιούν τα δρομολόγια για το χρονικό διάστημα 13 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου 2018. Το ένα πλοίο θα διανυκτερεύει στη Ραφήνα και θα αναχωρεί το πρωί για ‘Ανδρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Ίο-Σαντορίνη-Ηράκλειο και το άλλο θα διανυκτερεύει στο Ηράκλειο και θα αναχωρεί το πρωί για Σαντορίνη-Πάρο-Ίο-Μύκονο-Τήνο-‘Ανδρο-Ραφήνα.

Η Golden Star Ferries με ανακοίνωσή της είχε κάνει λόγο για κωλυσιεργία στην έγκριση των δρομολογίων των πλοίων της ωστόσο ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε αναφέρει ότι είχε ζητήσει από τη συγκεκριμένη εταιρία ολιγοήμερη παράταση για να υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις, καθώς υπήρχε ένσταση άλλης ανταγωνίστριας εταιρείας που ανέφερε ότι συμπίπτει ο χρόνος άφιξης του πλοίου της στη Σαντορίνη με αυτή του πλοίου της Golden Star Ferries.

Ο υπουργός είχε τονίσει ότι το συγκεκριμένο λιμάνι, έχει υποστεί ρήγμα, έχει μία μόνο προβλήτα και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει δύο πλοία ταυτόχρονα και ζήτησε την έκδοση τεχνικής έκθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τα δύο πλοία από τις 13 Απριλίου και μέχρι τις 31 Μαΐου και από 1η Οκτωβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου, θα φεύγουν από το Ηράκλειο στις 07:40.

Η εταιρία ανέλαβε τη δέσμευση, στις χρονικές αυτές περιόδους τα πλοία της να φτάνουν στη Σαντορίνη στις 11:15, ώστε να εξυπηρετείται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα σε πλοία άλλων εταιριών.

Από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2018, τα συγκεκριμένα πλοία θα αναχωρούν από το Ηράκλειο στις 09:30.

Με άλλη απόφαση, ο κ. Κουρουμπλής ενέκρινε την τροποποίηση του δρομολογίου για το πλοίο Sifnos Jet, της εταιρίας SeaJets, το οποίο από 30 Απριλίου και μέχρι 28 Οκτωβρίου, θα εκτελεί το δρομολόγιο Ηράκλειο – Θήρα – Πάρο – Μύκονο και Ρέθυμνο – Θήρα – Πάρο – Μύκονο, με ώρα αναχώρησης από το Ηράκλειο στις 07:30.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε στις πλοιοκτήτριες εταιρίες ότι υποχρεούνται να τηρήσουν τα συγκεκριμένα ωράρια, έως τη λήξη της δρομολογιακής περιόδου.

Όσον αφορά τη διαμάχη μεταξύ των δύο ακτοπλοϊκών εταιριών, και παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ΣΑΣ έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την τροποποίηση των δρομολογίων της Golden Star Ferries, ο κ. Κουρουμπλής έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να αποστείλουν ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επί των ενστάσεων που προβάλλει η εταιρία SeaJets, ότι η αλλαγή του λιμένα αφετηρίας και του τερματικού λιμένα ενός δρομολογημένου πλοίου εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 6, παρ.2 του νόμου 2932/2001, το οποίο προβλέπει ότι δεν πρέπει να διαταράσσεται η εξυπηρέτηση της γραμμής ούτε να δημιουργούνται διακρίσεις σε βάρος

2 Σχόλια

  • [ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ] ~ ~ ~ Απάντηση

    Επιτέλους πότε θα έχουμε Ραφήνα-Χανιά; Θα ήταν πολύ λογικότερη αυτή η δρομολόγηση……

  • [Κώστας] ~ ~ ~ Απάντηση

    Πολύ καλή κίνηση αλλά καλό θα ήταν να υπήρχε και ένα δρομολόγιο Ραφήνα Χανιά που είναι και πιο κοντά και θα είναι και πιο οικονομικά στα καύσιμα τον εταιριών!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.