Μουσείο Τυπογραφείας

Ακροδεξιά στροφή και ευθύνες

Αφαίρεσαν από τους πολίτες και τους νέους τη συγκρουσιακή δυνατότητα με το κατεστημένο, γιατί αυτή ακριβώς η χλιαρή αντίδραση βολεύει ενίοτε στην καλύτερη και πιο ασφαλή διακυβέρνηση της χώρας, όταν νομοσχέδια επιβάλλονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ειλημμένες προ πολλού αποφάσεις για τα οικονομικά της χώρας σερβίρονται την κατάλληλη ώρα, για να μην μπορέσει ο μέσος πολίτης να σκεφθεί πώς να αντιδράσει.
Αυτό που έχουν καταφέρει όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών είναι να μετατοπίσουν προς την ακροδεξιά ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, μια ακροδεξιά που παρουσιάζεται αντισυστημική και αρκούντως αντικομματική, κάνοντας τους πολίτες να πιστέψουν πως αυτή είναι η λύση, να ανδρωθεί ο πόλος αυτός και να γυρίσει σελίδα η ιστορία με φασιστικές πρακτικές, ένα φαινόμενο που ούτως ή άλλως υπήρχε και υπόβοσκε από παλιά στην ελληνική κοινωνία.
Ολα αυτά συμβαίνουν εν γνώσει όλων των κομμάτων, με την πλήρη συγκατάθεση όλων των δήθεν δημοκρατικών πολιτικών σχηματισμών, και αυτές οι όψιμες αγωνίες της κοινοβουλευτικής αριστεράς για την άνοδο της ακροδεξιάς, δεν είναι παρά υπόθεση εργασίας και μόνο.
Καλό θα είναι τα πολιτικά κόμματα να συνειδητοποιήσουν ότι είναι αυτά που πριμοδοτούν επί χρόνια με τις τακτικές τους την ακροδεξιά και τα νεοναζιστικά μορφώματα, αυτά που μετέτρεψαν την πολιτική σε παραμάγαζο και την κάθαρση σε λεκτική κακοποίηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.