Μουσείο Τυπογραφείας

“Ακυρώθηκε” το «ραντεβού στα γουναράδικα»

«Ραντεβού στα γουναράδικα» έδινε δημοτικός σύμβουλος του Παναγιώτη Σημανδηράκη, πανηγυρίζοντας για την εκλογή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πρώην στέλεχος της παράταξης Μανώλη Σκουλάκη αλλά και πρώην στέλεχος της παράταξης Τάσου Βάμβουκα, ο δημοτικός σύμβουλος Σημανδηράκη ανακάλεσε αργότερα, γράφοντας: «Δεν υιοθετώ την ιστορική προέλευση της φράσης αυτής, αλλά ούτε και τις πολιτικές προεκτάσεις της. Σε καμία περίπτωση αυτή η φράση δεν εκφράζει ούτε εμένα, ούτε τον συνδυασμό και την προσπάθειά μας.»
Κρίμα κι εμείς που περιμέναμε να δούμε το άλογο με το οποίο θα… πήγαινε στα γουναράδικα (δήμο).

2 Σχόλια

  • [MANOS] ~ ~ ~ Απάντηση

    Ηταν μια λαϊκή έκφραση που αγαπούσε να χρησιμοποιεί ο Αρης Βελουχιώτης, το «καλή αντάμωση στα γουναράδικα», που χθες, παραφρασμένο σχετικά ως ραντεβού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Τι σημαίνει όμως και πως προέκυψε αυτή τη φράση; Κάθε φορά που οι αλεπούδες έβγαιναν προς αναζήτηση τροφής, λέει ο λαός, ποτέ δεν ήταν βέβαιες πως θα επιστρέψουν στη φωλιά τους και έλεγαν μεταξύ τους σα γούρι τον χαιρετισμό «καλή αντάμωση στα γουναράδικα». Αν δηλαδή έπεφταν σε κάποια παγίδα ή τις σκότωναν οι κυνηγοί, θα συναντιόνταν πάλι στον πάγκο του γουναρά. Η έκφραση αυτή πήρε χρήση στην καθημερινή γλώσσα του λαού και υιοθετήθηκε από τον Αρη Βελουχιώτη που όταν την έλεγε, αναφερόταν στο πιθανό μέλλον τόσο του ίδιου όσο βέβαια και των συντρόφων του.

  • [Αλφιερη] ~ ~ ~ Απάντηση

    Υπερβολικός θόρυβος

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.