Μουσείο Τυπογραφείας

…Αίμα… Χρειαζόμαστε αίμα…

Ανάμεσα στα όσα σοβαρά αγωνιώδη έως και εφιαλτικά επαναλαμβάνονται αυτές τις ημέρες της σκληρής δοκιμασίας του Εθνους και του κόσμου, ακούγεται και αυτή η σφόδρα ανήσυχη διαπίστωση. Την έλλειψη ΑΙΜΑΤΟΣ!
Αίμα… Χρειαζόμαστε αίμα…
Μειώθηκε, μειώνεται δραματικά αυτές τις μελανές εβδομάδες, που διαφεντεύει ο φόβος, η ανάγκη, το αναπάντεχο!..
Οι αιμοδότες μας, δεν ανταποκρίνονται λόγω του τρόμου για τον καινούριο, τον άγνωστο, πλην τρομερό ιό της θανατικής «δυνατότητας», τόσο επιθετικός. Εχθρικός και ταχύς και βίαιος, ιδιαίτερα στις ομάδες τις ευπαθείς!
Απευθύνουμε έκκληση…
Αίμα … Χρειαζόμαστε αίμα …
…Αίμα… Το κορυφαίο ζωτικό υγρό για τη λειτουργία των οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού και όχι μόνο! Ποτάμι βασιλικό με τις ευλογημένες «παραποτάμιες διαδρομές» του!!
Με την «ευθύνη» της καρδιάς, να τροφοδοτεί τα «παιδιά» της, μείζονα ή «ελάσσονα», όλα πάντως, με ρόλο στις «εσωτερικές διεργασίες» για την ζωτική πραγματικότητα …
Οι περιπτώσεις προβλημάτων υγείας σε όλες τις ηλικίες, παιδιά, νέους, ηλικιωμένους απαιτούν Αιμάτωση!
Τα τροχαία ως ξαφνικό ενδεχόμενο, με τους νέους κυρίως στην οριακή περίπτωση της τραγικής εξόδου, απαιτούν Αιμάτωση!
Τα χρόνια προβλήματα που ζητούν τακτική ροή του «ερυθρού ποταμού» της ελπίδας, στην κυριολεξία, απαιτούν Αιμάτωση!
Η ανάγκη προσφοράς αίματος, είναι πάντα μεγάλη, συνεπώς η προτροπή για προθυμία κι ενδιαφέρον και ανάπτυξη -ούτως ειπείν- μιας θα λέγαμε «Αιμοδοτικής κουλτούρας» που θα ανθίζει την ΚΑΛΟΣΥΝΗ στον κοινωνικό ιστό, είναι ένα ευγενικό, ένα «Ιερό Ζητούμενο»!
Λίγο από το αίμα του υγιούς εννοείται, που μπορεί να προσφέρει, μετάληψη Ανθρωπιάς στο πονεμένο Σώμα, επιφυλάσσει «αντίδωρο λειτουργημένο» του Σώματος, ως «εκκλησία» του Χριστού, αλλά και της ίδιας της Ζωής, που «ανακυκλώνει» τα συστατικά της, για να θριαμβεύει του θανάτου…
Επίμετρο: Μέρος του κειμένου, επαναλαμβάνεται από τις “Αφορμές” της γράφουσας 18 Ιουνίου 2019 στα Χανιώτικα Νέα, ημερομηνία παγκοσμίως αφιερωμένη στην ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.