Μουσείο Τυπογραφείας

Αγρότης δισεκατομμυριούχους για… λίγο από τραπεζικό λάθος!

Από λάθος της Τράπεζας ένας 32χρονος αγρότης από τα Φάρσαλα, βρέθηκε να έχει στο λογαριασμό τους δισεκατομμύρια, καθώς πιστώθηκαν σε αυτόν, κατά λάθος, ούτε λίγο ούτε πολύ οι επιδοτήσεις που παίρνουν όλοι οι αγρότες, όλο το χρόνο. Το πόσο πάνω από δύο δισ. και πιο συγκεκριμένα 2.015.718.268,59 και πιστώθηκε στο λογαριασμό του 32χρονου για «πληρωμή άμεσων ενισχύσεων».
Ο 32χρονος αγρότης δεν αντελήφθη άμεσα τις δύο μεταφορές καθώς δεν είχε ελέγξει τον λογαριασμό του, καθώς δεν περίμενε να λάβει άμεση ενίσχυση, και ενημερώθηκε για το γεγονός το βράδυ της Τρίτης όταν του τηλεφώνησαν από την τράπεζα προκειμένου να του εξηγήσουν τι συνέβη και ότι επρόκειτο για λάθος του συστήματος το οποίο διορθώθηκε αυτόματα. Δηλαδή πριν προλάβει να νιώσει έστω και για λίγο… δισεκατομμυριούχος , αφού δεν είχε γνώση του γεγονότος.
Πάντως, καλού-κακού ο 32χρονος αγρότης έχει ζητήσει από την τράπεζα, έγγραφη ενημέρωση-αιτιολόγηση για το συμβάν προκειμένου να την προσκομίσει στην Εφορία σε πιθανό φορολογικό έλεγχο.

Εκατομμυριούχος αγρότης και στο Ηράκλειο!

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Cretalive.gr , πλουσιότερος έστω και για λίγο εγινε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αρχανών, Μύρων Χιλετζάκης, όταν πήγε για μια δουλειά “ρουτίνας” στην Τράπεζα.

Εκεί ανακάλυψε ότι από “μεροκαματιάρης” παραγωγός έγινε μέσα σε μια βραδιά έγινε…εκατομμυριούχος.

Ο κ. Χιλετζάκης έφτασε νωρίς το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας προκειμένου να καταθέσει ένα ποσό εργοσήμων, που όφειλε σε εργαζόμενους στις καλλιέργειές του.
Στη διάρκεια της συναλλαγής, ζήτησε από την υπάλληλο της Τράπεζας να ενημερωθεί αν μπήκε στο λογαριασμό του το ποσό των 180 ευρώ, το οποίο περίμενε από το “πρασίνισμα” των επιδοτήσεων….
Το πρώτο σοκ το έπαθε η υπάλληλος, λέγοντας στον κ. Χιλετζάκη ότι κατατέθηκαν στο λογαριασμό του όχι μόνο 180 ευρώ αλλά…2 εκατομμύρια!
Η προσπάθεια επαλήθευσης του ποσού, το ανέβασε στα 20 εκατομ. ενώ όταν πέρασε η ζαλάδα και μετρήθηκαν όλα τα μηδενικά, αποκαλύφθηκε ότι ο λογαριασμός “μετρούσε” 201 εκατομ. 573 χιλιάδες ευρώ και …κάτι ψιλά !

Ο “τυχερός” αγρότης δεν έμεινε στα όσα του είπαν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα αλλά πήγε και σε δεύτερο, ζητώντας ενημέρωση για το λογαριασμό του.
Και εκεί, το τελικό ποσό παρέμενε το ίδιο…
Για να είναι απόλυτα σίγουρος έσπευσε να βγάλει και σχετικό ενημερωτικό από τρίτη “πηγή” το Αυτόματο Ταμειακό Μηχάνημα” , το οποίο επίσης τον…έβγαζε πολύ πλούσιο!

Με όλα τα στοιχεία στα χέρια του βρέθηκε στο γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ για να αποδειχθεί ότι – χωρίς ο Οργανισμός να έχει καμία ευθύνη- η Τράπεζα πίστωσε με λάθος ποσό τον επίμαχο λογαριασμό.

Σύμφωνα με τον κ. Χιλετζάκη, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τόσο εύκολο να”ξεφορτωθεί” αυτά τα εκατομμύρια, καθώς ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε μπλοκαριστεί από την τράπεζα λόγω οφειλών του πρώην Συνεταιρισμού Αρχανών σε ΔΕΗ και Εφορία.

Τελικά μετά από αρκετή ώρα, κατάφερε να “λύσει” τον γρίφο αφού έγινε ο απαραίτητος αντιλογισμός από την Τράπεζα και ο κ. Χιλετζάκης έμεινε και πάλι με τα χίλια και κάτι ευρώ και τα …όνειρα !

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.